Stedendriehoek

Scholieren rennen voor3FM Serious Request

APELDOORN – Op vrijdag 27 oktober vindt de Buildingrun plaats voor 3FM Serious Request 2017. In het Omnisport gaan 200 leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Apeldoorn rondjes rennen in het sportcentrum. Het startschot wordt gegeven door Europees topatleet én Apeldoorner Eelco Sintnicolaas (zie foto) en hij verzorgt ook de warming up en cooling down.

Voor deze sponsorloop hebben Accres Sportstimulering Apeldoorn en Omnisport Apeldoorn de handen ineen geslagen. Tijdens deze Buildingrunvoeren de leerlingen sportieve activiteiten uit. Onder muzikale begeleiding van een dj beginnen de leerlingen de ronde op het veld van de Wieler- en Atletiekhal, waar zij kunnen hoogspringen. Gedurende de rondes zijn er trainingsactiviteiten op de baan vanuit de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. Vervolgens rennen de scholieren door de verschillende ruimtes van Omnisport, waar zij voetbal, basketbal en volleybal tegenkomen. Eén ronde is een goede 700 meter, daarom krijgen de sportievelingen na afloop een flesje water en een gezonde snack aangeboden door Accres en Omnisport.

 

3FM Serious Request vindt dit jaar plaats op het Marktplein in Apeldoorn. Twee radiodj’s sluiten zich in de week voor kerst op in het Glazen Huis om zo geld op te halen voor het Rode Kruis. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 worden verscheurde families in natuurramp- en conflictgebieden weer met elkaar herenigd.

 

Kijk voor meer informatie over de sponsorloop op: http://sportstimulering.accres.nl/sportevenementen/sponsorloop-3fm-serious-request/