Stedendriehoek

Schaatsplezier op Winterpaleis Het Loo

APELDOORN – Tot en met 8 januari 2017 is Paleis Het Loo weer ‘Winterpaleis Het Loo’. In het paleis zijn koninklijk gedekte tafels te zien, met dit jaar als topstuk de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna in de Audiëntiezaal, dankzij bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen.

Koning Willem II en zijn Russische echtgenote koningin Anna Paulowna voerden een uitbundige hofhouding met diners en bals. In aansluiting op de expositie ‘Anna Paulowna, kleurrijke koningin’ is in de Audiëntiezaal de tafel gedekt met Russisch porselein, glaswerk en verguld zilveren tafelstukken, door Willem II besteld in Engeland. Ook in de zitkamer van Willem II zijn de gedekte tafel en de kerstboom in Russische sfeer aangekleed.

Daarnaast zijn diverse tafels in het paleis feestelijk gedekt. Traditioneel versierde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een échte ijsbaan op het Stallenplein maken het Winterpaleis compleet. Tijdens de kerstvakantie zijn er buiten ook speciale kinderactiviteiten. Op dinsdag 20 tot en met donderdag 22 december zijn er ’s middags demonstraties servet vouwen; op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) en 2 januari zijn het paleis en de ijsbaan extra geopend. Voor meer informatie: www.paleishetloo.nl/winterpaleis