Stedendriehoek

SBO De Vorm viert 25-jarig jubileum

Het is feest op SBO De Vorm, Waleweingaarde 114 in Apeldoorn. De school voor speciaal basisonderwijs bestaat 25 jaar en viert dat op vrijdag 1 maart. De Vorm nodigt al haar oud-medewerkers en oud-leerlingen uit om het jubileum samen te vieren.

SBO De Vorm is een kleinschalige katholieke school voor speciaal basisonderwijs in de wijk De Maten in Apeldoorn. De school biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op 26 februari 1999 is de fusie tussen de Titus Brandsma en de Zonneburg officieel vastgelegd. Een fusie tussen destijds LOM- en ZML-onderwijs. Een fusie tussen twee verschillende scholen en verschillende culturen. En kijk wat er na 25 jaar staat: een bloeiende en groeiende school waar elke dag het beste uit de kinderen gehaald wordt. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school gaan, maar ook met plezier uit school komen.”

“Om dat te bereiken, is ons onderwijs zo ingericht dat alle kinderen: les krijgen in een gestructureerd klimaat; extra ondersteuning krijgen als dat nodig is; ruimte ervaren om zichzelf te kunnen zijn; op hun eigen niveau worden uitgedaagd; vertrouwen krijgen in hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden; omringd worden door leerkrachten die met liefde en passie met hen werken.

Tijdens het jubileum kijkt de school graag terug op de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar en laat de school met trots zien waar ze nu staat. Vrijdag 1 maart vindt overdag een feestelijk programma plaats voor de kinderen en collega’s. Om 8.45 uur begint het programma met een spetterende, gezamenlijke opening op het plein. Daarna krijgen de kinderen culturele workshops aangeboden onder leiding van de CVK Fabriek en lekkere frietjes met een snack tussendoor. Vanaf 19.00 tot 21.30 uur vindt een reünie plaats voor alle oud-medewerkers en oud-leerlingen.