Stedendriehoek

Saxofoons in de kapel

HOOG SOEREN – Op zondag 16 april om 15.30 uur geeft het Gelders Saxkwartet een concert in de kapel van Hoog Soeren. Kaarten kosten €10,- en zijn te reserveren via de website www.kapelconcertenhoogsoeren.nl. De kapel is vanaf 15.00 uur geopend.

Betaling dient bij voorkeur contant te gebeuren. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot een ‘meet and greet’ met de artiesten en met elkaar. Een hapje en drankje zijn aanwezig. Consumptiebonnen zijn te koop bij de ingang.

Uit de muzikale bodem van Gelderland ontstond in 2015 Het Gelders Saxkwartet. De saxofoon is vooral bekend uit het jazzrepertoire, maar de leden van dit kwartet laten het publiek horen dat ook klassiek repertoire fantastisch klinkt met een Saxkwartet. Voor dit concert heeft het kwartet een geheel nieuw programma gekozen met als uitgangspunt: heimwee. In de muziek zullen bezoekers het verlangen terug horen naar de fjorden in Noorwegen, de highlands van Schotland en het Hongaarse en Oekraïense vaderland. Maar ook naar de Amsterdamse grachten. De mensen zullen verrast worden door dit veelzijdige instrument en de zeer vaardige bespelers die al van jongs af aan met elkaar samenwerken.

Op zondag 16 april zal het Gelders Saxkwartet optreden met de saxofonisten Henk Wensink (sopraansaxofoon), Alette Burghout (altsaxofoon), Floor Hilgers (tenorsaxofoon) en Suzan Lutke (baritonsaxofoon).