Stedendriehoek

Samenwerking in campagne tegen digitale criminaliteit

APELDOORN – Apeldoorn IT, het verbindingsplatform voor IT-bedrijven in de regio Apeldoorn, kondigt met trots aan dat zij samenwerkt met Politie Oost Nederland om een vernieuwende campagne (#echtnietvandaag) te lanceren ter bestrijding van digitale criminaliteit.

Hoewel de campagne geïnitieerd wordt door Politie Oost Nederland, draagt Apeldoorn IT haar steentje bij door het organiseren van een webinar, gegeven door Peter Stegeman, ethisch hacker bij Achmea, als onderdeel van de actiedag op dinsdag 2 april. Tijdens dit webinar, van 14.00 tot 15.00 uur, kijk je door de ogen van een hacker en ontdek je welke rol jij kunt hebben in het voorkomen van digitale inbraak zowel op kantoor maar ook thuis. Om je aan te melden voor deze webinar, ga je naar www.apeldoorn-it.nl/events-apeldoorn-it/

De campagne, gericht op het MKB, niet-digitaal vaardige individuen en jongeren, heeft als hoger doel om een preventief effect te bereiken en mensen weerbaarder te maken tegen digitale misdaden. “Als partner van Politie Oost Nederland zijn we vastbesloten om ons in te zetten voor deze belangrijke campagne”, zegt Harrie van Leeuwen, programmacoördinator van Apeldoorn IT. “Door onze expertise in te zetten, hopen we een waardevolle bijdrage te leveren aan het vergroten van bewustzijn en het bieden van handelingsperspectieven.”

Het hart van de campagne richt zich op partners en ambassadeurs, met als doel hen aan te moedigen als netwerk in actie te komen. Op 2 april gaan partners en ambassadeurs actie ondernemen om de campagneboodschap te verspreiden en het bewustzijn te vergroten. Het online platform, Echtnietvandaag.nl, fungeert als centrale hub voor de actiedag en biedt partners de mogelijkheid om hun activiteiten aan te melden en meer informatie te vinden over de campagne.

Apeldoorn IT roept alle bedrijven, organisaties en individuen in Oost-Nederland op om deel te nemen aan deze cruciale campagne en samen te werken aan een veiligere digitale toekomst.