Stedendriehoek

Samenwerking energetische therapeuten blijkt van meerwaarde

Maak laagdrempelig kennis met familieopstellingen en een spirituele reis

APELDOORN – Energetisch therapeut Annemarie Peters (1955) verhuisde enkele jaren geleden naar Apeldoorn en is sindsdien bezig haar praktijk vorm te geven. Steeds meer mensen weten inmiddels hun weg naar Vuurbloem 31 in Apeldoorn te vinden.

En dat is niet verwonderlijk, want de Haarlemse heeft een schat aan ervaring. Annemarie: “Ik heb een gedegen scholing in mensbegeleiding, die drie decennia beslaat. Ik begon als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de ouderenzorg. Daarnaast studeerde ik Jungiaanse diepte-psychologie en ben ik gediplomeerd Ayurvedisch practitioner. Ayurveda is het oudste gezondheidssysteem van de wereld. Ik genoot eveneens scholing als regressietherapeut en systemisch werk. Ik kijk op drie niveaus naar mensen: lichaam,  geest en ziel en stem me af op de energetische dimensie. Ik geef hier op een deskundige en verantwoorde manier richting aan als aura/chakra-therapeut en intuïtief practitioner”, vertelt Annemarie over haar werk als betrokken therapeute.

Samenwerken
Annemarie heeft een positieve levensinstelling en houdt ervan om ervaringen te delen. “Door samen te werken en te spiegelen draag je bij aan de integriteit van je therapeutschap. Dat merk ik heel goed aan de samenwerking die ik ben aangegaan met therapeute Eva Maria van Swaaij. We inspireren elkaar. Eva Maria is psychodynamisch therapeute en richt zich vooral op het herstel van de gevolgen van trauma. Ze begeleidt je daarbij met warmte en inlevingsvermogen op jouw weg naar het herkennen en erkennen van de oorzaken en beginselen van emotionele pijn en blokkades. En van de gevolgen van ervaringen uit het verleden, waarvan je in het hier en nu nog last ervaart. Je loopt samen met haar het pad naar herstel en het vinden van jouw kracht. Eva Maria is goed in de behandeling van mensen met diepgaande trauma’s en ik in het Jungiaanse. Deze twee aspecten van psychische hulpverlening liggen in het verlengde van elkaar. Wij zijn heel transparant naar elkaar, maar ook naar onze cliënten. Dat is voor mij een voorwaarde om goed te kunnen functioneren. Ik zie in mijn praktijk dat deze samenwerking van meerwaarde is en het haar vruchten afwerpt voor de cliënt.”

De Heilige nachten
De decembermaand nodigt met zijn korte dagen uit tot inkeer en introspectie. Volgens Annemarie is er behoefte aan verstilling en bezinning als opmaat naar het jaar dat voor ons ligt. “In een aantal tradities kent men het gebruik van de zogenoemde Heilige nachten – tussen kerst en 6 januari – waarin men door gerichte rituelen en oefeningen gehoor geeft aan de bezinning waarbij de intuïtieve vermogens worden gevoed. Eva Maria en ik willen geïnteresseerden graag uitnodigen om deze tocht vanaf 27 december tot 6 januari samen en persoonlijk met ons te gaan. Via Zoom beleggen we 27 december om 20.00 uur een zielvolle introductie van een uur, waarin deelnemers kennismaken met ons en de andere reisgenoten. In genoemde periode voorzien wij de spirituele reizigers van dagelijkse inspiraties in de mailbox en/of WhatsApp. Hierbij kun je denken aan meditaties en visualisaties, maar ook aan het trekken van tarotkaarten, runen en andere kaarten. Eva Maria en ik begeleiden de tocht met toelichting en ondersteuning onder meer door het aanmaken van een WhatsApp-groep waarin overigens ook onderlinge inspiraties kunnen worden gedeeld. Op de avond van 6 januari sluiten we af met een bezielend ritueel van twee uur via Zoom. We willen de tocht laagdrempelig houden en vragen een vergoeding van €50,-.”

Opstellingsdag plus
Eva Maria en Annemarie hebben op 17 februari 2024 een Opstellingsdag plus gepland. “Wij begeleiden twee tot drie opstellingen. De vraaginbrenger kan een issue in beeld brengen en uitwerken. Maar het is ook voor de representanten die een aanvullende verdieping kunnen geven middels systemische werkvormen. Deze vormen zijn helpend om in het dagelijks leven meer te gaan staan voor wie je werkelijk bent. Dit geeft zowel de vraaginbrenger als degenen die representant zijn, een inspirerende meerwaarde. Deze dag is van 10.00 tot 17.00 uur in de sfeervolle ruimte van de Cocoon Club aan de Deventerstraat 130P in Apeldoorn. Voor de lunch serveren we soep. Koffie/thee, fruit en lekkers is aanwezig. Investering: de vraaginbrenger betaalt €95,- inclusief een voorgesprek (kan ook via Zoom) en de representant €45,-.”

Missie van je ziel
In oktober 2022 verscheen het boek ‘Leef de missie van je ziel – voor een beter leven en een betere wereld’ van Annemarie Peters. “Regelmatig krijg ik van lezers de feedback dat er behoefte is aan persoonlijke ondersteuning in het proces om de eigen missie te verwerkelijken. Vanuit deze vraag ontwikkelde ik een jaar- en een weekendtraining. De weekendtraining is bedoeld als introductie en kennismaking met mijn insteek en werkwijze. Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten, meld je dan per e-mail aan voor de nieuwsbrief die ik één keer per maand verzend.”

Voor meer informatie: www.annemariepeters.com, telefoon 06-10929251 en e-mail: levensloopbegeleiding@gmail.com

Foto’s:

Annemarie Peters.

Eva Maria van Swaaij.