Stedendriehoek

Samen werken aan digitale zelfredzaamheid ouderen

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met online bankieren. Daarom werken SeniorWeb en Rabobank samen aan de digitale zelfredzaamheid van ouderen. Ook in Apeldoorn starten zij met workshops over de basis van veilig internetbankieren en mobielbankieren.

Digitale vaardigheden zijn in deze moderne maatschappij onmisbaar om zelfstandig te kunnen participeren. Dat geldt ook voor het doen van bankzaken. SeniorWeb helpt Rabobankklanten om de stap naar de digitale wereld te zetten. Het bijzondere van de workshops van SeniorWeb is dat ze gegeven worden voor en door leeftijdsgenoten. Dit zijn vrijwilligers die goed bekend zijn met het gebruik van de computer, de tablet en de smartphone. De workshops vinden plaats in een prettige leeromgeving, dichtbij huis en met lesmateriaal dat is afgestemd op de praktijk. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Introductie veilig online bankieren
In de workshops worden klanten van Rabobank stap voor stap meegenomen in hoe je veilig kunt internetbankieren en je saldo checkt op je mobiel of tablet. Ook leer je hoe je gemakkelijk een betaling kunt doen of zelf online een nieuwe bankpas aan kunt vragen. Dit zijn alledaagse handelingen voor iemand die digitaal vaardig is, maar lastig voor iemand die digitale vaardigheden mist. De eerste workshop staat gepland op woensdag 24 april. Voor de workshops is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de lokale SeniorWeb of Rabobank. Zie www.rabo.nl/mon/seniorweb voor meer informatie of aanmelden.