Stedendriehoek

‘Samen maken we Apeldoorn weer een stukje gezonder!’

APELDOORN – Op Gezonde Tour Ambassadeurs Apeldoorn is een programma om heel Apeldoorn een stukje gezonder te maken. “Een programma waarin een groep ambassadeurs gratis op een leuke, interactieve en laagdrempelige manier kennis krijgt over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Op Gezonde Tour draait om het creëren van bewustwording voor een gezonde leefstijl. En heel belangrijk: dit samen met de buurt. Een gezond gewicht bij buurtbewoners en kinderen wordt gestimuleerd”, aldus de organisatie.

De organisatie van Op Gezonde Tour Ambassadeurs Apeldoorn is nog op zoek naar ambassadeurs. “Wie dit zijn? Mensen die het leuk vinden om meer kennis te krijgen van gezonde voeding en leefstijl en hiermee ook graag anderen willen (blijven) inspireren. De training voor de ambassadeurs is gratis. Je krijgt als ambassadeur meer kennis over gezonde voeding en gezonde leefstijl en je gaat hiermee anderen in jouw wijk inspireren. Aan het einde van het programma ontvang je als ambassadeur een certificaat en ontdek je misschien wel een nieuwe passie van jezelf. Het programma duurt een kleine drie maanden en wordt deels offline en deels online gegeven.”

Het project gaat van start in Apeldoorn Zuid-West, De Maten en Zevenhuizen. In dit stadsdeel/deze wijken worden dan ook de ambassadeurs gezocht. De start is op woensdag 23 maart van 10.00 tot 11.30 uur bij Buurtcentrum ’t Vogelnest, Spreeuwenweg 1A, voor de wijk Zuid-West en op vrijdag 25 maart van 10.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 101, voor de wijken De Maten en Zevenhuizen. “Wil jij jezelf aanmelden als ambassadeur of meer weten over dit gezonde programma? Je kunt direct contact opnemen met Ellen Luttikhuis via ellen@vitaalenjij.nl. Samen maken we Apeldoorn weer een stukje gezonder!”

Achtergrond
Het project Op Gezonde Tour Ambassadeurs Apeldoorn is voortgekomen vanuit het Lokaal Preventie Akkoord van de Gemeente Apeldoorn. De trainers Dianne Schroten van Beweeg Eet Balans en Ellen Luttikhuis van Vitaal&jij hebben het initiatief genomen om dit project naar Apeldoorn te halen. Het project loopt al een tijd in Amsterdam en Deventer. Dianne is de contactpersoon voor de wijken De Maten en Zevenhuizen. Ellen neemt de wijk Zuid-West voor haar rekening. Stimenz is partner van het Lokaal Preventieakkoord en is voor dit programma gevraagd om verbindingen te leggen, mee te denken en mee te doen.