Stedendriehoek

Samen aan het werk voor de natuur

STEDENDRIEHOEK – Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan duizenden vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de natuur. Samen iets terugdoen voor de lokale biodiversiteit en het landschap, daar gaat het om. Ook op en rond de Veluwe werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen.

Bezoek landgoederen rond de Veluwe
Op verschillende plekken rond en op de Veluwe wordt het eerste weekend van november hard gewerkt. Zo gaan vrijwilligers in Garderen aan de slag met het planten van Tamme Kastanje en het opschonen van een heideveldje op landgoed Klein Boeschoten. Ook kinderen mogen meehelpen op dit prachtige landgoed. Ook op het 300 hectare grote landgoed Appel in Nijkerk moet veel worden gedaan; zo zullen er onderhoudswerkzaamheden op de heide worden uitgevoerd en moeten er wilgen in de buurt geknot worden. Ook hier zijn kinderen welkom. Een uitgelezen kans om er een heerlijke ochtend op uit te gaan. In Elburg wordt er op het prachtige landgoed Old Putten gewerkt. De oude buitenplaats is omgeven door oude bomen, aangelegd in Engelse landschapsstijl. Er zijn prachtige slingerende laantjes en zichtassen te vinden. Vrijwilligers gaan hier aan de slag met het snoeien van struiken en het verwijderen van opslag zoals esdoorntjes en bramen. Ook worden er stinsenbollen geplant en zullen er met een roeibootje overhangende takken in de beek verwijderd worden. De dag eindigt met een gezellig vuurtje om het snoeihout op te branden.

Samen voor één doel
“Kijk voor deze en meer locaties bij jou in de buurt op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!” aldus de organisatie. Tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag. “Op deze dag kun je, samen met buren, vrienden of familie, bijdragen aan het behoud van de natuur in jouw omgeving. Wie neem jij mee?”

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.