Stedendriehoek

Rusland stelt grens aan particuliere cryptobeleggingen

Lang niet ieder land is even positief als het aankomt op cryptovaluta, Rusland is hier echt een van. Een tijdje geleden heeft de regering van Rusland besloten dat de particuliere beleggers maar voor een beperkt bedrag aan cryptovaluta zouden mogen aanhouden. Dit zou dan ook echt betekenen dat het voor de mensen niet meer mogelijk is om grootschalig te beleggen. Wil je hier wat meer over te weten komen dan heb je geluk. In dit artikel laten we je namelijk precies zien wat er eigenlijk is voorgevallen!

Nota van de Russische regering
Goed, laten we eens kijken wat er precies aan de hand is. Volgens een nieuwe nota die ziet op een nieuw aangenomen wet met betrekking tot cryptovaluta, stelde de nationale centrale bank van het land voor om grenzen te stellen aan de jaarlijkse investeringen die gekwalificeerde beleggers kunnen doen. Ben je een gekwalificeerde belegger? Dan raden wij aan om dit artikel te lezen over beleggen voor beginners. De Bank van Rusland stelt voor dat het voor particuliere beleggers mogelijk zou moeten zijn om meer dan $7.800 aan beleggingen te hebben in cryptovaluta. Het is van belang om op te merken dat dit niet alleen betrekking heeft op cryptocurrencies, maar ook op “andere digitale rechten”. Volgens de verklaring zal de bank tot 27 oktober publieke voorstellen accepteren. Op die datum zullen zij dan ook met een nieuwe verklaring komen. De nota bepaalt ook dat de Bank of Russia bepaalde regelgevende bevoegdheden heeft met betrekking tot de wet op de digitale financiële activa (DFA).

Rusland en Cryptocurrencies
Vorig jaar heeft Rusland de DFA-wet aangenomen die ziet op het gebruik van cryptocurrency en de blockchain in het algemeen. Er is veel verwarring ontstaan over de wetgeving. Er zijn bijvoorbeeld suggesties gedaan om cryptocurrency mining te legaliseren voor activa zoals Bitcoin en Ethereum. Echter zouden miners niet in staat zijn om hun beloning te ontvangen omdat ze betaald worden in de cryptocurrency. Volgens de wet mogen ze deze namelijk niet krijgen voor hun diensten. Over deze kwestie sprak Dmitry Zakharov, CEO van de Moskouse Digitale School. Hij zei hierover het volgende: “De nieuwe wet voorspelt niet veel goeds voor miners, omdat het niet duidelijk is hoe ze hun beloning kunnen ontvangen.”

Veel onduidelijke regels
Echter ging in augustus van dit jaar de grootste staatsbank van Rusland een samenwerkingsverband aan met S7 Airlines. Dit is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij. Met dit bedrijf hebben ze besloten om vliegtickets te verkopen door middel van monetaire transacties met een blockchain. Dit zou dan weer wel mogen van de regering. Het is dus echt zo dat de regels op dit moment super onduidelijk zijn. Het blijft dan ook spannend om te zien welke koers de Russische regering zal varen als het aankomt op de cryptovaluta. Tot die tijd kunnen Russische beleggers nog wel terecht bij bekende beurzen als Bittrex en Cryptohopper voor hun beleggingen middels het gebruik van een VPN.