Stedendriehoek

Ruilmiddag voor ruimtevaartkaartjes

BUSSLOO – Op zaterdag 17 juni van 14.00 tot 16.00 uur houdt Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloselaan 4, voor alle kinderen een ruilmiddag voor ruimtevaartkaartjes. Tot afgelopen zondag liep de Albert Heijn-actie met de ruimtevaartkaartjes van André Kuipers. Ze konden de plaatjes verzamelen in een boek en met een speciale Virtual Reality-bril de plaatjes scannen. Zo leren ze veel over de geschiedenis van de sterrenkunde en kunnen ze bijvoorbeeld een reis maken op de Maan.

Veel kinderen waren druk aan het sparen om het boek met 160 verschillende plaatjes compleet te krijgen. Het is natuurlijk het allerleukst als je alle plaatjes compleet hebt. Daarom organiseert Volkssterrenwacht Bussloo deze ruilmiddag voor alle kinderen die graag de kaartjes met elkaar willen ruilen. Grote kans dat elk kind na een bezoek aan deze middag met een compleet boek naar huis kan.

Er is nog meer goed nieuws, want de Volkssterrenwacht Bussloo spaart met de kinderen mee. “Omdat wij ook al veel plaatjes verzameld hebben, hoeft niemand met lege handen naar huis!” aldus een woordvoerder. “Tevens zorgt Volkssterrenwacht Bussloo ervoor dat je met een Virtual Reality-bril je boek kunt bekijken. Je hebt hiervoor wel een mobiele telefoon nodig met daarop de app van Albert Heijn.”

Bij mooi weer staat de speciale zonnetelescoop klaar, zodat de bezoekers naar de dichtstbijzijnde ster kunnen kijken: de zon. De entree is deze middag gratis. Koffie, thee en fris is te verkrijgen voor een redelijke prijs. Meer informatie via e-mail info@volkssterrenwachtbussloo.nl en website www.volkssterrenwachtbussloo.nl