Stedendriehoek

RTV Apeldoorn doet elk weekend live verslag vanaf de sportvelden

APELDOORN – Het zevenkoppige team van Apeldoorn Sport zorgt ervoor dat iedereen die niet naar de Apeldoornse velden kan komen, toch op de hoogte blijft van wat daar allemaal gebeurt. “Er zijn heel veel mensen betrokken bij sport in Apeldoorn en dus is het van groot belang om daar als RTV Apeldoorn bij te zijn”, aldus sportverslaggever Belinda Kerkhove (54).

“Daarnaast is het – als voetballiefhebber – gewoon heel leuk om te doen”, vult verslaggever Henk van de Put (72) haar aan. “Voordat ik dit deed was ik voetbaltrainer. Toen dat door blessures niet meer lukte ben ik dit gaan doen. En zo blijf je toch betrokken.”

Zijn collega Jan ten Hove (83) kent de groene mat ook op zijn duimpje. Ooit werd hij gescout door Enschedese Boys en speelde hij samen met Abe Lenstra. Maar uiteindelijk koos hij toch voor een maatschappelijke carrière. Zijn voetbalhart bleef kloppen en na zijn voetbalcarrière bij AGOVV bleef hij – inmiddels al ruim 30 jaar! – hangen als verslaggever voor RTV Apeldoorn.

Ook bij de andere sportverslaggevers werd voetbal er met de paplepel ingegoten. Denise Veneman (33) voetbalde zelf bij csv Apeldoorn en toen haar team werd opgeheven belandde ze bij het mediateam. Als vrouw met een rood-geel hart is zij dan ook de vaste verslaggever voor Apeldoorn: “Maar als het slecht is, dan zeg ik dat ook gewoon hoor”, lacht ze. Over het belang van de sportverslaggeving op de radio zegt ze: “Apeldoorn is een echt voetbaldorp en als lokale omroep is het onze plicht om hier verslag van te doen.”

Bij uitwedstrijden wordt er veel geluisterd door de thuisblijvers. “Je hoort hoe verschillende Apeldoornse clubs buiten de plaats presteren en wat dit voor de stand betekent”, aldus Jan. “De thuiswedstrijden worden dan weer meer gevolgd door de liefhebbers die niet in staat zijn om zelf de velden te bezoeken.”

Het live verslag vanaf de voetbalvelden wordt tijdens de uitzendingen van Apeldoorn Sport afgewisseld met aandacht voor andere sporten, zoals volleybal, handbal en mountainbiken.

Apeldoorn Sport luisteren? Dat kan op zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur live via de website van RTV Apeldoorn of via DAB+ kanaal 6D.

KADER

In 2021 heeft de gemeenteraad besloten, op basis van prachtige vooruitzichten, ‘iets nieuws te gaan doen’ op het gebied van het lokale media-aanbod. Dat betekende dat RTV Apeldoorn de licentie voor Apeldoorn verloor en daarmee ook de zogenaamde bekostiging van Rijkswege voor Lokale omroepen (ruim €100.000,- per jaar). RTV Apeldoorn is zonder bekostiging, met ruim 100 vrijwilligers gewoon doorgegaan, maar teert nu hard in op de reserves, terwijl veel kosten doorgaan. Draag je RTV Apeldoorn een warm hart toe? Doneer dan nu via de knop ‘Doneer’ op rtv-apeldoorn.nl.

Foto:

Een deel van de sportverslaggevers van RTV Apeldoorn ontmoet elkaar bij de Apeldoorn Cup: (van links naar rechts) Jan ten Hove, Belinda Kerkhove, Denise Veneman en Henk van de Put.