Stedendriehoek

Rotary steunt dak- en thuislozen

APELDOORN – In september 2021 werd door Rotaryclub Apeldoorn de eerste editie van het Wijnfestival Apeldoorn georganiseerd bij de stallen van Paleis Het Loo. De opbrengst van dit benefiet-wijnfestival komt ten goede aan de Stichting Dak- en Thuislozen (DTZ) Apeldoorn. En die opbrengst van €36.750,- overtreft alle verwachtingen. Zaterdag overhandigde Michel Wessel namens Rotaryclub Apeldoorn de cheque aan Aad Vermeulen van de Stichting DTZ Apeldoorn.

Het geld wordt gebruikt om de dagelijkse omstandigheden voor daklozen te verbeteren en de kansen om terug te keren in de ‘gewone’ maatschappij te vergroten. Verder zal de opvanglocatie FFWonen in Beekbergen worden verbeterd. Door deze bijdrage worden tientallen mensen geholpen, waarbij telkens anderen aan bod kunnen komen. Het goede doel sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstelling van Rotaryclub Apeldoorn en heeft de instemming van de gemeente Apeldoorn.

“We zijn vereerd met dit prachtige resultaat”, zegt Wim Eilander, voorzitter van de organiserende commissie. “Natuurlijk hebben onze leden zich enorm ingezet om een mooi festival te organiseren. Maar zo’n geweldige opbrengst zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van onze partners en de inwoners van Apeldoorn. Zo mooi dat zij massaal op het festival afkwamen in een tijd waarin evenementen niet vanzelfsprekend zijn.”

In september 2022 zal Rotaryclub Apeldoorn opnieuw een wijnfestival organiseren. Deze keer voor 750 bezoekers. Het belooft een bijzonder spektakel te worden met heerlijke wijnen, een mooie maaltijd, entertainment en tot slot een wervelende veiling. Natuurlijk coronaproof, want de gezondheid van bezoekers staat voorop. Alle informatie komt beschikbaar op de website wijnfestival.rotaryclubapeldoorn.nl.