Stedendriehoek

Rotary Epe houdt lezing over ‘Vrouwenhart’

EPE – Doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen? Een hartziekte. Bewustwording hiervan gaat weliswaar de goede kant op, maar toch is het belangrijk dat mensen hier goed over geïnformeerd worden. Rotary Club Epe houdt 4 april daarom een lezing over het vrouwenhart. Harriette Verwey, voorheen een toonaangevend cardioloog, geeft deze lezing in Kulturhus EGW in Epe.

Er is tot nu toe weinig onderzoek gedaan bij vrouwen met verdenking op hartklachten. Wist u bijvoorbeeld dat klachten bij jongere vrouwen (dus voor de overgang) anders zijn? En weet u wat uw risico is? Met een goede leefstijl, bewijs u uw hart een goede dienst. Marja van Rheenen, die als programmacommissaris deze bijeenkomst mede organiseert: ”Harriette heeft ontzettend veel kennis over het vrouwenhart. We zijn blij dat ze deze kennis met ons wil delen.” Tijdens de avond is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Na de lezing kunnen aanwezigen elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en hapje.”

Harriette Verwey is 33 jaar lang een toonaangevende cardioloog geweest. Haar hele carrière werkte ze in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze was jarenlang plaatsvervangend hoofd van de afdeling Hartziekten en verantwoordelijk voor de toepassing van het steunhart bij patiënten die afgewezen zijn voor harttransplantatie. Harriette was één van de eerste voorvechters van een andere aanpak van het vrouwenhart en gender medicine in Nederland.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.rotaryepe.nl/vrouwenhart. Ze kosten 12,50 euro per stuk. Daarvoor ontvangt u toegang tot de lezing, koffie/thee bij ontvangst en na afloop een drankje en hapje. Van elk verkocht kaartje gaat 2,50 euro naar de Stichting Vrouwenhart.