Stedendriehoek

Rotary Apeldoorn Zuid sponsort Codeclub Apeldoorn

APELDOORN – Rotary Apeldoorn Zuid organiseert ieder jaar een rally voor een goed doel. Dit jaar heeft zij de opbrengst, een bedrag van 3.000 euro, ter beschikking gesteld aan de Codeclub Apeldoorn.

Het district waartoe Rotary Apeldoorn Zuid behoort heeft dit mooie initiatief gehonoreerd, door de toekenning van een zo geheten Grant, waardoor het bedrag met 1500 euro kon worden verhoogd tot 4500 euro.

De Stichting Codeclub Apeldoorn gebruikt dit geld om alle kinderen op de zeventig basisscholen in Apeldoorn en omgeving, de klassen 6 en 7, codeerlessen te geven. Het geld wordt besteed voor de aanschaf van laptops en lesmateriaal. Volgend schooljaar gaat het derde jaar van start. De lessen worden gegeven door getrainde vrijwilligers. De Codeclub Apeldoorn met 25 vrijwillige begeleiders zal in drie jaar tijd op alle basisscholen vijf codeerlessen geven.

De Codeclub Apeldoorn heeft dit initiatief genomen om de digitale vaardigheid van de kinderen te ontwikkelen en hen kennis te laten maken met programmeren, waarmee ook hun analytisch denken zich ontwikkelt. De reacties van kinderen en leerkrachten zijn onverdeeld enthousiast. Codeerlessen zijn nodig, omdat de scholen zelf de lessen niet kunnen geven.

Er zijn overigens nog steeds veel vrijwilligers nodig om de codeerlessen te geven. Kijk voor meer informatie op www.rotaryapeldoornzuid.nl.