Stedendriehoek

Ronnie Tober ontvangt cheque voor Stichting Ronnie Tober Foundation

Rouwenhorst Uitvaartverzorging uit Apeldoorn organiseert al jaren achtereen in november het Herdenkingsconcert in de Grote Kerk in Apeldoorn. Een herdenkingsconcert voor families die zij heeft mogen bijstaan bij het verzorgen van de uitvaart na het overlijden van een dierbare. Het concert staat in het teken van even stilstaan bij het gemis.

Rouwenhorst geeft tijdens dit jaarlijkse concert ook altijd aandacht aan een lokaal goed doel. Hier wordt tijdens het concert een collecte voor gehouden. Zo is dit jaar gekozen voor de in Apeldoorn opgerichte Stichting Ronnie Tober Foundation. Het doel van deze stichting is het contact te bevorderen tussen mensen met een verstandelijke beperking en anderen in de samenleving. Dit gebeurt middels het organiseren en stimuleren van culturele projecten en muzikale evenementen.

Vanwege de Corona Pandemie kon het concert dit jaar helaas niet doorgaan in de gebruikelijke vorm. Dit jaar is er gekozen voor een livestream, zodat de mensen vanuit huis het concert konden bijwonen. Naast een mooi programma van optredens en sprekers heeft ook Ronnie Tober muzikaal bijgedragen om de avond nog completer te maken. Het liefst had Ronnie de mensen live toegezongen, maar door de aangekondigde maatregelen heeft Rouwenhorst besloten dat, na zoveel leed van dichtbij te hebben gezien, het onverantwoord was om het concert in de Grote Kerk door te laten gaan. Daardoor is er voor het concert uitgeweken naar het pittoreske kerkje in Wilp, waar het concert via de livestream te volgen was.

Met trots kon de directie van Rouwenhorst Uitvaartverzorging een cheque overhandigen van €3.000,- ten behoeve van de Foundation. Ronnie Tober was ontroerd dat er in deze tijden toch nog zoveel geld voor zijn Foundation is opgehaald. Afgelopen donderdag 30 december kwamen Ronnie Tober en zijn levenspartner Jan in Rouwcentrum Rouwenhorst om de cheque in ontvangst nemen uit handen van Mariska en Maarten Laponder.