Stedendriehoek

Rondleidingen in Radio Kootwijk

RADIO KOOTWIJK – Een van de meest opmerkelijke gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Staatsbosbeheer verzorgt ook in 2017 weer rondleidingen door het imponerende zendstation en omringende natuurgebied. Belangstellenden kunnen op zaterdag 14, 21 of 28 januari of op zondag 15 of 22 januari met een gids van Staatsbosbeheer mee.

De gids laat tijdens de rondleiding de historie van Radio Kootwijk tot leven komen. Bij ontvangst met een kop koffie of thee kijken deelnemers naar een korte film over de rijke geschiedenis van Radio Kootwijk. Ze maken een korte wandeling door de omliggende natuur en bezoeken de pomphuisjes. De gids neemt hen natuurlijk ook mee door het gerestaureerde gebouw en vertelt over de architectuur, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk.

De excursies beginnen om 13.00 uur en duren circa 2,5 uur. De kosten zijn €14,75 per volwassene en €7,75 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via de website www.staatsbosbeheer.nl/ontdekradiokootwijk. Deelnemers verzamelen bij de portiersloge tegenover de watertoren aan Radioweg 9. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer.