Stedendriehoek

Roeien op het kanaal

APELDOORN – De Apeldoornse roeivereniging De Grift bestaat dit jaar vijftien jaar en viert dit derde lustrum met diverse activiteiten. Een daarvan is de onderlinge wedstrijd, die op zondag 15 mei gehouden wordt op het Apeldoorns Kanaal tussen de Welgelegenbrug en de Deventerbrug, over een afstand van 575 meter.

De eerste start is om 10.00 uur en uiterlijk om 13.00 uur is de prijsuitreiking. De boten komen onder de Freulebrug door. Daar is een prachtig zicht op de strijdende boten en op beide delen van het kanaal. Er wordt geroeid in een C2- of C4-boot, met twee of vier roeiers en een stuur.

Op de kade is een stand ingericht met informatie over de vereniging en de diverse activiteiten die georganiseerd worden. De volgende activiteit staat op 25 juni gepland: de ‘15 uur van De Grift’. De vereniging hoopt dit jaar haar eigen clubgebouw te kunnen bouwen naast de BMX-baan, bij de Marchantdam. De voorbereidingen zijn al in volle gang en op de stand zijn daar tekeningen van te zien. Voor meer informatie: www.arvdegrift.nl