Stedendriehoek

Rode Kruis hulplijn

STEDENDRIEHOEK – Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 – 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00-16.00 uur.

Het Rode Kruis roept ook op om kwetsbare ouderen aan te melden die wat extra hulp kunnen gebruiken. ‘In deze moeilijke tijd is het extra belangrijk om er voor elkaar te zijn’, geeft het Rode Kruis aan. ‘Er zijn veel vrijwilligers die jou of jouw dierbaren graag helpen.’

Het Rode Kruis koppelt haar vrijwilligers aan mensen die hulp nodig hebben. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook chronisch zieken en andere kwetsbaren. Je kunt jezelf aanmelden bij het Rode Kruis voor hulp, maar ook buren, familie of vrienden kunnen iemand aanmelden.

Hoe werkt de hulp?
Als iemand is aangemeld, dan zorgt het Rode Kruis ervoor dat er een vrijwilliger langs komt. Deze blijft buiten op veilige afstand staan en vraagt of hij of zij iets kan doen. Dit kan bijvoorbeeld om boodschappen doen gaan. Telefonisch contact houden is ook een mogelijkheid om zo de ’thuistijd’ beter door te komen.

Informatie: www.rodekruis.nl