Stedendriehoek

Rijseizoen stoomtreinnmet Pasen van start

APELDOORN – De vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) hebben afgelopen winter hun best weer gedaan. De stoomlocomotieven en de rijtuigen zien er tiptop uit en nodigen uit tot een gezellige Paasrit, de eerste stoomtreinrit van dit seizoen.

Op Eerste en Tweede Paasdag (zondag 16 en maandag 17 april) vertrekt de stoomtrein om 11.45 uur uit Apeldoorn en om 12.10 uur uit Beekbergen. Aan boord is de Paashaas, vanzelfsprekend met een volle zak paaseitjes, die hij maar wat graag uitdeelt. In de restauratiewagen wordt een paaslunch geserveerd; de capaciteit hiervoor is beperkt. Boeken gaat via de website www.stoomtrein.org .

Op de terugweg stopt de stoomtrein tussen 13.19 en 14.05 uur in Beekbergen. Voor reizigers dé kans om het stoomdepot en de grote werkplaats te ontdekken. Beleef hoe de locomotief wordt afgekoppeld, gedraaid op de draaischijf en voorzien wordt van water en kolen. Kortom, genoeg ingrediënten om met Pasen gezellig met de hele familie op stap te gaan met de VSM. Meer informatie en de dienstregeling zijn te vinden op de website www.stoomtrein.org 

Elke zondag stoomsfeer
Nieuw in de dienstregeling van de VSM is dat er vanaf Pasen tot eind oktober elke zondag een stoomrit gemaakt kan worden. De reis door het afwisselende Veluwse landschap is een belevenis voor groot en klein. Op deze dagen wordt extra een historisch restauratierijtuig aangekoppeld voor een heerlijke zondagse lunch, waarvoor reserveren noodzakelijk is via de website www.stoomtrein.org 

Van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 april stoomt de VSM over de Koningslijn. Tijdens de stop in het depot Beekbergen beleeft de reiziger de stoomsfeer van weleer.