Stedendriehoek

Rijkswaterstaat werkt komende maanden aan A50 en A1

STEDENDRIEHOEK – Rijkswaterstaat is maandag gestart met de verbreding van de A50 Zwolle-Arnhem, vanaf het knooppunt Beekbergen tot aan de verzorgingsplaats de Brink. Na de verbreding wordt de nieuwe verbindingsweg voor het verkeer van Deventer naar Arnhem aangesloten op de A50 en kan het verkeer van deze weg gebruik maken. Daarnaast wordt het afwateringssyteem aangepast en de huidige verlichting door LED-verlichting vervangen. Rijkswaterstaat rondt deze werkzaamheden af op maandag 17 juli.

In de komende periode komt het regelmatig voor dat verbindingswegen in het knooppunt Beekbergen ’s nachts tijdelijk zijn afgesloten of dat er minder rijstroken beschikbaar zijn. Dit is nodig om werkzaamheden te verrichten of verkeersmaatregelen aan te passen. De afsluitingen en omleidingen kondigt Rijkswaterstaat aan met gele borden langs de weg. Het verkeer dient dan rekening te houden met een extra reistijd tussen de 5 en 10 minuten. Op de website www.rijkswaterstaat.nl en de app van Rijkswaterstaat is hierover meer informatie te vinden.

Weekendafsluitingen A1 in juni en juli

In juni en juli gaat Rijkswaterstaat de voegen van de viaducten vervangen en de A1 in beide richtingen asfalteren. Daarnaast worden de nieuwe verbindingswegen op de bestaande wegen aangesloten. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluit Rijkswaterstaat tijdens een aantal weekenden verschillende verbindingswegen in knooppunt Beekbergen af. Omleidingsroutes staan ook dan met gele borden aangegeven. Verkeer dient rekening te houden met een extra reistijd tussen 5 en 10 minuten.

Uitbreiding A1 Oost

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen en de aanpassingen van knooppunt Beekbergen zorgen voor een goede doorstroming en een betere bereikbaarheid van het gebied. Naast de aanpassingen op dit traject werkt Rijkswaterstaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en de Regio Stedendriehoek aan een meer structurele verbetering van de bereikbaarheid van deze regio. Tot 2028 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verder verbreed. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.rijkswaterstaat.nl/uitbreidinga1oost