Stedendriehoek

Renovatie 88 appartementen

APELDOORN – Vier appartementengebouwen aan de Kil-, Lek- en Rijnstraat ondergaan een grondige renovatie. Ons Huis woningstichting past de appartementen zo aan dat ze voldoen aan de eisen van deze tijd.

“Eén van die eisen is dat de appartementen energiezuiniger worden. Energetische verbeteringen, waaronder het aanbrengen van dubbel glas, het isoleren van de kelderplafonds en het installeren van individuele CV-ketels, moeten ervoor zorgen dat de appartementen het energielabel A krijgen, in plaats van het huidige E-label. Om de appartementen aantrekkelijker te maken voor woningzoekenden, worden meteen de keuken, de badkamer en het toilet grondig aangepakt. In november startte aannemer Trebbe Oost en Noord bv al met de voorbereidingen voor de renovatie”, vertelt een woordvoerder van Ons Huis.

Ook aan de buitenkant zal de renovatie niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo gaat Ons Huis onder andere de entrees vernieuwen en de balkonhekken aan de voorzijde vervangen. De totale renovatie gaat tot ongeveer juni 2017 duren.

 

Na de grondige renovatie blijft de huurprijs van de 88 appartementen ruim onder de sociale huurgrens. De vernieuwde appartementen worden aangeboden via Woonkeus Stedendriehoek. In Apeldoorn is grote behoefte aan betaalbare appartementen voor kleine huishoudens. Om die reden heeft Ons Huis de oorspronkelijke plannen voor sloop van de woongebouwen niet doorgezet.