Stedendriehoek

Régine steekt liefde voor meubels niet onder stoelen of banken

Sinds kort is Régine met haar bedrijf Houtatelier Régine de nieuwe meubelmaakster op Landgoed Klarenbeek. Régine heeft het ontwerp en de productie van meubelen en woonaccessoires weer opgepakt nadat corona haar bedrijf in evenementen stillegde.

Als eventmanager was zij onder meer werkzaam in de organisatie van de Big Start van de Giro d’Italia in Gelderland, het EK Handbal voor dames en het EK Voetbal voor heren. Régine haar gehele leven kenmerkt zich, naast de passie voor het organiseren van grootschalige evenementen, door de passie voor het werken met hout. Op haar twaalfde maakte zij een miniatuurversie van de rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld en De Denker van Rodin. In 2012 volgde zij de opleiding voor ambachtelijk meubelmaker, werd er vervolgens docente en richtte het Houtatelier op.

Vliegende start met finaleplaats

Régine maakt een vliegende start in de meubelwerkplaats. Net bij Krepel gestart, drong ze door tot de laatste acht in de finale van de IGNITE Award met haar initiatief voor een FABLAB voor Fabulous Talents. Een talentenwerkplaats waar jongeren die net even anders in het leven staan door bijvoorbeeld autisme, ADHD, ADD, maar die vaak ongekende talenten hebben, hun talent gaan ontdekken en doorontwikkelen tot hun kracht. Régine begint hier in haar meubelwerkplaats mee, maar uiteindelijk wil Régine hen samenbrengen in een talentenlab met verschillende werkplaatsen waar zij hun eigen plek hebben en de producten in een conceptstore verkocht worden.

De IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds dat sociale ondernemers in de regio stimuleert. Op dit moment volgt Régine een intensief trainingsprogramma onder begeleiding van ervaren ondernemerscoaches en trainers op weg naar de finale op 12 november. Wie een afspraak met haar wil maken, kan mailen naar info@houtatelierregine.nl of bellen naar 06-47580263. Meer informatie is te vinden op www.houtatelierregine.nl