Stedendriehoek

Recept | Griezelige maar ook leuke borrelhapjes voor Halloween

Met eenvoudige ingrediënten kun je de leukste Halloweenhapjes maken. Een beetje creativiteit brengt je al een heel eind! Of het is voor hapjes die je weggeeft, toetjes voor na het Halloweendiner of kleine snacks voor tijdens die enge horrorfilm, voor iedere gelegenheid is er wel een leuk, griezelig Halloweenhapje te bedenken.

Doodshoofden van kaas

Bijna iedereen kent wel de kleine kaasjes van Babybel, maar wist je ook dat je hier de leukste doodshoofdjes van kunt maken? Druk simpelweg de kaasjes op een stokje. Met behulp van zwarte zaadjes of zeewier maak je een gezichtje van het kaasje. Het zeewier zelf heeft weinig smaak, maar je kunt het er altijd gemakkelijk afhalen wanneer kinderen hier echt niet van houden.

Enge eieren

Kook eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Het eigeel haal je eruit en meng dit bijvoorbeeld met mayonaise, mosterd, zout en peper. Doe het mengsel terug in de eieren. Voor de spin gebruik je een zwarte olijf of een donkerrode druif. Leg een helft op het ei en snijd pootjes van de andere helft. Leg vier pootjes aan elke kant en klaar zijn je enge eieren! www.food.com

Appelmummies

Schil simpelweg een deel van de schil van een appel weg, gebruik kleine stukjes chocolade voor de ogen en je hebt griezelig gezonde mummies!

Bananenspoken en pompoenmandarijnen

Wil je nog een leuke Halloweensnack maken? Ook deze bananen met chocolade-ogen en gepelde mandarijnen met een stukje selderij zijn lekker (én gezond). Zie je hoe de mandarijnen op kleine pompoenen lijken?

Halloween pompoenballetjes

Een hartige snack als vervanger van al het zoets. Maak spannende balletjes van roomkaas, bosui, paprika en salsa. Deze balletjes smaken niet alleen lekker maar zien er ook nog uit als échte Halloweenpompoenen.

Mix 400 gram zachte roomkaas en 100 gram geraspte kaas met een mixer. Roer een fijngesneden bosui, ¼ fijn gesneden paprika en 2 eetlepels pittige salsa door het mengsel. Wikkel het mengel in vershoudfolie en zet het voor ten minste een uur in de koelkast, tot het stevig is geworden.

Verwijder de folie, verdeel het mengsel in gelijke porties en maak verticale groeven in de balletjes, zoals bij een pompoen. Maak van blauwe tortillachips de ogen, neus en mond. Maak als laatste van een bosui een steeltje voor boven de pompoenballetjes.

Aardbeienspookjes

Combineer zoet met griezelig met deze lekkere verse aardbeien die je doopt in witte chocolade. Nog wat donkere chocolade voor de ogen en mond en je spookje is klaar!

Bezemsteel

Maak echte Halloweenbezemstelen met zoute sticks, cheesestrings (trekkaas, verkrijgbaar bij de supermarkt) en verse bieslook. Snijd de cheesestrings in drieën en stop in ieder stukje een zoute stick. Vervolgens trek je de cheesestrings wat uit elkaar, zodat het net lijkt alsof het de onderkant van een bezem is. Bind een takje verse bieslook om de bovenkant van de kaas en de bezem is klaar!

Groenteskelet

Maak een skelet van verschillende soorten groente! Wedden dat je kinderen toch ineens groente lusten?

Bladerdeegmummies

Zo simpel, maar toch heel leuk om op tafel te zetten, deze bladerdeegmummies. Je wikkelt reepjes bladerdeeg om een knakworst, zet dit een aantal minuten in de oven en plak vervolgens eetbare ogen (feestwinkel, betere kookwinkel of online verkrijgbaar) met wat saus op de knakworst. Klaar zijn je zelfgemaakte mummies.

Spooklolly

Een simpele traktatie als je kind jarig is rond Halloween of voor trick or treat. Doe een tissue om een lolly heen, bind er een zwart en oranje lintje omheen, oogjes erop maken met stift en je hebt hele toffe spookjes om uit te delen.

Bron: buitenlevengevoel.nl, mamakletst.nl