Stedendriehoek

Recept | Gevulde flespompoen

Als ik aan de herfst denk, dan denk ik aan pompoen! In deze periode van het jaar ga ik dan ook graag met deze groente aan de slag. Behalve dat pompoen een zacht-zoete smaak heeft, is de pompoen ook nog eens ontzettend gezond. Er zitten maar weinig calorieën in de vrucht, maar het bevat ontzettend veel vezels. Daarnaast zit pompoen bomvol vitamine C, E en A.

Ik ging aan de slag met de flespompoen. De vorm van de flespompoen staat niet alleen gezellig op tafel, het leent zich ook prima om het eten in te serveren. Het recept is vegetarisch, maar de noten en kaas in het recept zijn een goede vleesvervanger. Wil je toch liever een stukje vlees bij het gerecht serveren? Dan is draadjes- of stoofvlees een goede aanvulling.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 150 gram quinoa
  • 2 handjes pecannoten
  • 2 handjes gedroogde cranberry’s
  • 15 gram peterselie
  • 150 gram blauwe kaas
  • Olijfolie
  • Appelazijn
  • Mosterd
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze (voor 2 personen):

Pompoen

Halveer de pompoen en verwijder het vruchtvlees. Besprenkel beide helften met wat olijfolie en zet 60 minuten in de oven op 200 graden.

Pompoenvulling

Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Doe de quinoa in een kom en meng het met de pecannoten, cranberry’s, peterselie en de blauwe kaas. Maak ondertussen een dressing van 2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels olijfolie, een theelepel mosterd en wat peper en zout.

Wanneer de pompoen gaar is kan het vruchtvlees uit de schil worden geschept. Meng het vruchtvlees met de dressing en voeg uiteindelijk ook de quinoa toe. Schep het pompoen-quinoa-mengsel terug in de schil en serveer met wat verse peterselie.

Wat leuk dat ik je deze week weer mocht inspireren met een lekker makkelijk herfstrecept. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer recepten? Of wil je meer lezen over mijn leven als foodblogger in Apeldoorn? Neem eens een kijkje op mijn Instagram: Irresistible_food_by_Iris