Stedendriehoek

Rally’s voor het goede doel

APELDOORN – Een cheque met het bedrag van 7.500 euro werd uitgereikt door Pinguïns On Tour aan De Zonnehoed. Het is de opbrengst van een jaar lang rally’s rijden voor het goede doel.

Stichting Pinguïns on Tours organiseert jaarlijks meerdere enkel- en meerdaagse rally’s. Het basisidee van deze stichting is dat iedereen mee mag en kan doen met de rally, ongeacht type auto. Het gaat om de gezelligheid en uiteraard geld ophalen voor goede doelen.

“Fantastisch hoe Pinguïns on Tour belangeloos geld inzamelt voor goede doelen”, zegt John van Zeist, vader van Bas, een Zonnehoed-bewoner, bij zijn aanmelding voor dit goede doel.

Jaarlijks bepaalt de stichting voor welk(e) doel(en) er geld wordt  ingezameld. In 2023 is dat De Zonnehoed uit Apeldoorn, een kleinschalig ouderinitiatief waarin jongvolwassenen wonen met een verstandelijke beperking. Met het geld van de cheque kunnen de bewoners van de Zonnehoed voor langere tijd sporten, zodat lichaamsbeweging een standaard onderdeel kan worden in de leefstijl van de bewoners.

Meer informatie over de Pinguïns en het ouderinitiatief op www.pinguinontours.nl en www.dezonnehoed.nl