Stedendriehoek

Puppy checklist: wat heb je allemaal nodig?

Je hebt een puppy op het oog en over een paar weekjes komt de viervoeter bij je in huis. Super gezellig natuurlijk, maar ook hoog tijd om de nodige spulletjes vast aan te schaffen. Maar wat heb je nu allemaal nodig bij de komst van een hondje? Wij vertellen je er graag meer over, zodat je vast een handige checklist hebt!

Bench of mand
Puppy’s slapen over het algemeen veel. Hierbij kan een goede mand of bench heel handig zijn. Zo heeft je puppy een eigen plekje waar hij of zij zich terug kan trekken. Koop de mand of bench natuurlijk wel in de juiste maat en de groei van je pup. De bench moet zo groot zijn dat je hond er languit in lang liggen als deze volwassen is. Dit geldt ook voor rechtop zitten. Hiernaast is het belangrijk dat de mand of bench een zachte ondergrond heeft, zodat je hond er lekker in kan liggen. Vaak liggen hier uitneembare kussentjes in die je kunt wassen.

Hondenvoer
Als je hond eenmaal bij je thuis is, ben jij diegene die bepaalt wat voor voer het beestje krijgt. Dit kan hetzelfde voer zijn, maar je kunt ook voor ander puppyvoer kiezen. Lees je van te voren dus goed in over alle soorten voer die je kunt kiezen! Je kunt eerst het voer in huis halen wat je hondje ook bij de fokker krijgt en daarna langzaam afbouwen en overgaan op ander voer. Vaak heb je ook per hondensoort weer speciaal voer, zoals hondenvoer Franse bulldog.

Accessoires
Hiernaast zul je diverse accessoires aan moeten schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een waterbak, voerbak en een halsband of uitlaatriem. Er zijn hier ook weer veel varianten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je voer/waterbakken die niet kunnen verschuiven en zijn er ook wat betreft uitlaatriemen veel modellen verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen voor een tuigje, waarbij de riem niet alleen om de nek van de hond zit, maar ook voor een gedeelte over het lichaam. Mocht de hond trekken aan de riem, zal dit minder vervelend zijn voor de hond.

Speeltjes
Honden zijn gek op spelen, zéker pups. Door voor voldoende speelgoed in huis te halen, zorg je ervoor dat je puppy met het ‘goede’ speelgoed speelt en niet ineens spullen in je huis per ongeluk kapot gaat maken. Leg daarom ook speeltjes neer op verschillende plekken in het huis. Naast speeltjes, kunnen honden zich ook lang vermaken met kauwkluiven en andere snacks waar ze op kunnen kauwen.