Stedendriehoek

Pruis Schoentechniek & Voetzorg gaat mee met de tijd

Met de verhuizing van Pruis Schoentechniek & Voetzorg – ruim een jaar geleden – heeft het team afscheid genomen van het ‘stoffige’ imago van het vak. In het ruime en moderne pand aan Kayersdijk 17, naast gebouw 055, laat eigenaar Arno Brunekreeft nieuwe technieken op het gebied van (semi-)orthopedische schoenen, steunzolen en confectieschoenen zien. Ook is hun voetzorg steeds meer gericht op nauwe samenwerkingen met onder andere de (medisch) pedicure, register(sport)podoloog en diverse podotherapeuten die onder één dak zitten.

Pruis Schoentechniek & Voetzorg vervaardigt al meer dan tachtig jaar hoogwaardige kwaliteit steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen en (semi-)orthopedische schoenen voor mensen met lichte tot zware voet-, knie- en lage rugproblemen. Maar hun voetzorg gaat verder dan dat. Naast de samenwerking met de diverse disciplines in het pand, werkt Pruis ook nauw samen met ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, instrumentmakerij en schoenwinkels. Om die samenwerking uit te breiden staat er op de eerste verdieping nog een ruimte van 250 vierkante meter te huur voor aanpalende beroepen. Deze ruimte is te betreden met eigen ingang en lift. Neem voor meer informatie contact op met Pruis.

Binnen het relatief jonge, vijftienkoppige team zit de nodige ervaring. Zo zit Arno al 26 jaar in het vak en mochten Jasper Otten en Hilco Keurhorst beiden ook al hun 12,5-jarig jubileum bij Pruis vieren! Evert Brunekreeft, met meer dan 50 jaar ervaring, helpt op de achtergrond nog steeds mee. Wat hun werk inhoudt? “Een van onze taken is spreekuren draaien met de patiënt en specialist. Dit gebeurt voornamelijk in de ziekenhuizen Gelre Apeldoorn en Zutphen. In verband met corona vinden er nu ook tijdelijk spreekuren met de revalidatiearts plaats in ons eigen pand. We proberen meteen actie te ondernemen en anders een afspraak in te plannen. Wij kunnen steunzolen leveren en confectieschoenen aanpassen (OVAC), waaronder afwikkeling of zoolverhoging. Voor wie geen confectieschoenen meer kan dragen, kunnen semi-orthopedische schoenen een oplossing zijn. Deze zijn er in extra brede of verdiepte uitvoeringen verkrijgbaar. We kunnen ook een schoen geheel op maat maken. We nemen dan een afdruk van de voet met gips (of een 3D-scanner, de orthopedische schoenmaker beoordeelt de situatie, red.) en daar wordt dan een doorzichtige schoen van gemaakt. De schoenen kunnen qua model en kleur helemaal naar wens gemaakt worden.” Deze schoenen zijn door de jaren heen steeds moderner geworden, waardoor ze steeds meer op confectieschoenen lijken. Daarnaast laat het gebruik van een 3D-scanner zien dat het beroep met de tijd mee verandert. “Er komen steeds meer computerhandelingen.”

Voor meer informatie belt u 055-5332783 of kijk op www.pruis-orthopedie.nl.