Stedendriehoek

Pruis breidt team uit met ervaren register(sport)podoloog

Ruim een jaar geleden verhuisde Pruis Schoentechniek & Voetzorg naar een prachtig nieuw pand aan de Kayersdijk 17, naast gebouw 055, in Apeldoorn. “Na jaren aan de Arnhemseweg gevestigd te zijn geweest, waren wij uit ons jasje gegroeid en hebben wij een nieuw onderkomen gevonden”, vertellen Arno Brunekreeft en Heidi Velders. “Wij zijn heel enthousiast. Het is een erg prettige werkomgeving en wij ontvangen veel positieve reacties.”

De historie van Pruis Schoentechniek en Voetzorg (voorheen: Orthopedische Schoentechniek) gaat meer dan 80 jaar terug. Al in 1937 startte de familie Pruis een (schoen)reparatiebedrijf in Ugchelen. Omdat zij na de oorlog meer wilde betekenen voor de klanten en de kennis en kunde maximaal wilde inzetten, is de familie vanaf 1957 verder gegaan als Orthopedische Schoenmakerij. In 1965 kwam de heer Brunekreeft senior bij de Firma Pruis en Zonen in dienst. Toen de heer Pruis senior in 1985 overleed, namen de heren Pruis junior en Brunekreeft senior samen de activiteiten over. Later kwam het bedrijf geheel in handen van Arno Brunekreeft junior. Vanaf 2001 tot juni 2019 was Pruis Orthopedische Schoentechniek samen met ProReva gevestigd in het pand naast Klimmendaal (voorheen revalidatiecentrum Kastanjehof/ViaReva) aan de Arnhemseweg. Pruis verhuisde een jaar geleden naar het nieuwe pand aan de Kayersdijk. “Deze locatie is ruimer van opzet en we merken dat het laagdrempeliger is voor de klant. Men voelt zich hier eerder thuis; het is hier meer een huiskamer.” Ook heeft het bedrijf de nodige coronamaatregelen genomen. Zo is de wachtruimte aangepast, is er een looproute uitgestippeld, worden afspraken ruimer gepland en zijn de behandelkamers en ontvangstbalie voorzien van beschermende schermen.

Register(sport)podoloog

Pruis Schoentechniek & Voetzorg vervaardigt al meer dan tachtig jaar hoogwaardige kwaliteit steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen en (semi-)orthopedische schoenen voor mensen met lichte tot zware voet-, knie- en lage rugproblemen. Maar hun voetzorg gaat verder dan dat. “In ons pand zijn een (medisch) pedicure en podotherapeuten werkzaam. Per 1 juli is ons team uitgebreid met een ervaren register(sport)podoloog. Hij heeft nog meer kijk op en zorg voor sporters. Daarnaast werken wij nauw samen met ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten en schoenwinkels. Pruis begrijpt uw probleem en denkt met u mee, zodat we samen naar een schoentechnische oplossing kunnen werken. Wij begrijpen dat u liever naar een gewone schoenenwinkel stapt en willen u niet bij iedere stap uw verhaal opnieuw moeten laten doen. U zult daarom bij Pruis zoveel mogelijk door dezelfde persoon geholpen worden en één aanspreekpunt hebben.”

Voor meer informatie belt u 055-5332783 of kijk op www.pruis-orthopedie.nl.