Stedendriehoek

Proeverij voor Vrijwilligerswerk

Op zaterdag 1 oktober wordt voor de vierde keer de Proeverij voor Vrijwilligerswerk in Apeldoorn gehouden. Belangstellenden kunnen die middag van 13.00 tot 16.00 uur in Omnisport komen ‘proeven’ op hoeveel verschillende manieren je actief kunt zijn als vrijwilliger.

“Je ziet en ervaart hoe divers, breed, leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk is en kan zijn. Ruim zestig organisaties presenteren zich aan het publiek en laten zien wat je als vrijwilliger bij hen kan doen”, aldus Joannie Kooyman van Apeldoorn Pakt Aan.

Vrijwilligerswerk betekent vaak dat je iets doet voor een ander, maar het kan daarnaast ook je eigen leven verrijken. Door een beetje van je tijd in te zetten, kun je jezelf verder ontwikkelen, iets betekenen voor een ander en nieuwe mensen ontmoeten. Vrijwilligerswerk doen hoeft niet altijd te betekenen dat iemand elke week op een locatie aanwezig is. Vrijwillige inzet bestaat in verschillende vormen, van incidenteel tot meerdere uren per week. Tijdens de Proeverij voor Vrijwilligerswerk maken de bezoekers kennis met uiteenlopende manieren om je vrijwillig in te zetten. Voor meer informatie: www.mensenmakenapeldoorn.nl