Stedendriehoek

Problemen door nieuwe brandstof oplossen

De veranderingen in de brandstof hebben voor de nodige problemen gezorgd. Zo gaat je scooter kapot als je even niet goed oplet. Alleen maar doordat je nu anders moet tanken dan voorheen. Is e10 voor euro95 de oplossing voor het probleem? Of is het juist heel anders? Het is namelijk niet zo dat je bijvoorbeeld even kunt overstappen op euro98 zoals je dat vroeger wel kon. Gelukkig zijn er wel andere dingen die je kunt doen om zeker te zijn dat je scooter optimaal blijft werken. De volgende punten zijn dan belangrijk om te weten.

Letten op het soort benzine
Hoewel de namen en de samenstellingen veranderd zijn, is het nog steeds belangrijk om goed op te letten welke benzine je gebruikt. De juiste brandstof in je scooter tanken zal in ieder geval veel problemen voorkomen. Denk dan bijvoorbeeld aan het belang van brandstof die ongelood is. Dit is altijd al een zaak geweest om op te letten. De juiste brandstof houdt je scooter in goede staat en voorkomt bijvoorbeeld start problemen. Daarnaast is er nog veel meer dat hiermee verband houdt, denk aan optimaal vermogen. Gelukkig kan je hier zelf ook het nodige aan doen.

Goede verzorging van de motor
Nu je dus met andere brandstof in je scooter werkt, moet je ook op een andere manier met je machine omgaan. Het gaat om meer dan alleen de juiste benzine tanken. Ook de manier van verzorgen moet je anders aanpakken. Bijvoorbeeld door extra middelen te gebruiken. In de eerste plaats kies je dan voor een middel zoals Putoline E10 Fuel Fighter. Dit helpt je om de schadelijke kanten van E10 uit te schakelen. Waardoor je dus met minder zorgen kunt tanken en toch gewoon de weg op kunt met je scooter. Dit is van groot belang.

Goed in de gaten houden
Ook wanneer je de E10 Fuel Fighter gebruikt is het zaak om alles goed in het oog te houden. Dat doe je bijvoorbeeld door te letten op de compressie, op het vermogen, maar ook op meer concrete zaken. Zo is het geluid van de motor een goede indicatie. Ook is het zo dat je aan de hand van bijvoorbeeld opkomende lekkage kunt zien of er iets mis dreigt te gaan. Wanneer je de middelen echter goed gebruikt, dan kan je er wel zeker van zijn dat alles gewoon naar behoren zal werken. Zonder enig probleem met het starten.