Stedendriehoek

Probiotica als supplement ter ondersteuning van jouw darmflora

Anno 2021 houden steeds meer mensen zich bezig met een gezonde levensstijl. Dat is een goed teken! Men sport vaker, let meer op hetgeen er gegeven wordt, en drinkt voldoende water. Maar ook supplementen zijn steeds meer in trek, aldus voedingsdeskundige David van Gaalen van www.supplementen.nl.

Per slot van rekening kunnen de juiste supplementen bijdragen aan het verkrijgen van een betere weerstand. In dit artikel wordt er ingegaan op het belang van een gezonde darmflora, en hoe je die middels probiotica supplementen kunt verkrijgen.

Hoe jouw darmflora verband houdt met je immuunsysteem
Wist je dat jouw darmen nauwlettend verband houden met jouw immuunsysteem? Dit is namelijk dé plek waar gezonde (lees: essentiële) voedingsstoffen door jouw lichaam opgenomen worden. Het is dus niet verwonderlijk dat het belangrijk is om jouw darmen in topconditie te krijgen.

Daarbij is het zaak om jouw darmflora in balans te houden. Dat wil zeggen: Ervoor zorgen dat de goede darmbacteriën de overhand hebben. Wanneer er een disbalans optreedt – bijvoorbeeld vanwege het gebruik van antibiotica of andere medicatie – kunnen de slechte bacteriën in jouw darmen de overhand krijgen. Dit wil je logischerwijs zien te voorkomen, aangezien jouw lichaam dan minder goed voedingsstoffen kan opnemen.

Je kunt dit voorkomen door regelmatig voedingsmiddelen met natuurlijke probiotica te consumeren. Een gezond en gevarieerd dieet kan dus als de basis van een gezonde darmflora gezien worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor probiotische levensmiddelen zoals yoghurt, kombucha, tempeh, kefir en azijn. Naast deze natuurlijke voedingsmiddelen kunnen kwalitatief hoogwaardige probiotica voedingssupplementen helpen.

Probiotica supplementen kunnen jouw darmen ondersteunen
Ter aanvulling op een gezond voedingspatroon, kun je ervoor kiezen om probiotica supplementen aan jouw dieet toe te voegen. Deze supplementen zitten doorgaans boordevol met gezonde bacteriestammen die jouw darmflora ondersteunen. Daarmee wordt er bijgedragen aan het verkrijgen van een betere weerstand.

Er wordt geadviseerd om een probioticum preparaat op de nuchtere maag in te nemen, zodat jouw lichaam optimaal de bacteriestammen tot zich kan nemen. Op die manier is een probioticum het meest effectief, aldus David. Let echter op dat een supplement nooit een gezond dieet vervangt. Je zou het dus enkel moeten gebruiken als een hulpmiddel.

Weet je niet welk probioticum supplement voor jou geschikt is? Dan doe je er goed aan om een voedingsdeskundige te raadplegen. Denk aan een diëtist. Ook zijn er tegenwoordig betrouwbare websites omtrent voeding en voedingssupplementen, zoals Supplementen.nl. De informatie die daar te vinden is, wordt gestaafd met wetenschappelijke publicaties. Op die manier kun je ervan op aan dat je van gedegen advies voorzien wordt.