Stedendriehoek

Princepts Management Consultants winnaar de Stedendriehoek Businesscompetitie  

De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is beslist! Op 3 oktober speelden 52 teams de halve finale, waaruit 26 teams zich plaatsten voor de grote finale op 10 oktober. Alle teams, bestaande uit twee spelers, gingen tegelijk ‘de baan in’ verdeeld over alle holes en na binnenkomst bleek er direct een uitslag te zijn van de top drie, zonder gelijke resultaten. Een unicum, want de finalisten waren aan elkaar gewaagd.

Het mooie herfstweer zorgde voor een compleet gevuld terras waar alle deelnemers plaats hadden genomen, om met elkaar te eten in afwachting van de uitslag. Hoofdsponsor Uitgeverij de Stedendriehoek werd traditioneel vertegenwoordigd door Jacqueline Pattimukaij-Boekema voor het uitreiken van de cup met de grote oren.

Princeps Management en Consultants, met door Thomas en Bas Lubberhuizen, wist een record netto score bij elkaar te spelen van 27 slagen, negen onder par, met een bruto resultaat van vijf slagen onder par. Op de foto staan een trotse Thomas met de beker, die hij net daarvoor van Jacqueline had ontvangen, in zijn handen. Nadat de kampioenen lovende woorden over de baan en de organisatie hadden gesproken, werden de nummers twee en drie bekend gemaakt.

Merida, met door Stan en Bart Wilbrink, de kampioen van 2019 scoorde netto 30 slagen, met hetzelfde bruto resultaat als Princeps en werd hiermee tweede, terwijl Hendrik-Jan Verweij en Tessa van den Broek namens Remmers de derde plek opeisten, met 31 slagen netto. Uiteraard waren en ook mooi woorden voor de hoofdsponsor, die vanaf 2015 naamgever is van de Stedendriehoek Businesscompetitie.

In november start de Stedendriehoek Winter Business League, die dit jaar volgens hetzelfde concept wordt gespeeld als de zomercompetitie, waarbij de teams worden verdeeld over poules, met een finale in maart. Deze keuze is ingegeven door de weersomstandigheden, die golfen niet altijd toelaten en met poulewedstrijden zijn de teams hier minder afhankelijk van.