Stedendriehoek

Primeur Apeldoorn eSports Cup

APELDOORN – Vanuit de gezamenlijke ambitie om het sportlandschap in de regio Apeldoorn te innoveren en te verbeteren, verbinden Sportunity en Sporteyes zich aan de Apeldoorn Cup en presenteren hierbij de ‘Apeldoorn eSports Cup’. Dit is een prachtige gelegenheid om als eerste regio in Nederland een lokale eSports-competitie op te zetten voor millennials.

Hiermee wordt de jeugd betrokken bij het toernooi én is de intentie om in de opvolging eSports een duurzaam karakter binnen de verenigingen te bieden. Door middel van een online community met een eigen platform, competitie en meer wordt geprobeerd de jeugd weer naar de club te krijgen en met de club te verbinden.
“Het was ontzettend gaaf om meer dan 3000 reacties te krijgen van eSporters toen wij het weSports.club concept communiceerden. Dit wordt de eerste community die het voor iedere eSporter mogelijk maakt om een eigen eClub op te zetten en namens jouw club in een regionale competitie het tegen de andere sterren van de clubs op te nemen. We hopen met dit concept clubs te ondersteunen om leden te werven en te binden en extra inkomsten te genereren”, aldus Niels Schut namens Sportunity en Sporteyes.
eSports is het competitief gamen tegen andere eSporters op spellen als ‘FIFA’ en ‘League of Legends’. Deze competities worden in de Aziatische landen al door compleet gevulde stadions met fans live bekeken en worden prijzenpotten van meerdere miljoenen beschikbaar gesteld. Ook in Nederland is het nu aan een enorme opmars bezig en kijken al 900.000 jongeren online naar deze eSporters. Inmiddels is ook de eDivisie afgerond, waarbij Eredivisieteams met hun eigen (betaalde) eSporter het tegen elkaar opnamen. Deze sport wordt met name beoefend door de zogenoemde post-millennial tussen de 14 en 35 jaar. Juist die groep die verenigingen en commerciële organisaties niet weten te bereiken.

Tijdens de drie speeldagen van de Apeldoorn Cup worden FIFA-gamewedstrijden op de Playstation georganiseerd. Hierbij nemen afgevaardigden (leden) van de deelnemende verenigingen het op tegen de sterren van de andere clubs. Elke vereniging vaardigt een duo en een individuele speler af. Onder de vlag van zijn club, en natuurlijk in het clubtenue, gaan zij voor het kampioenschap voor hun club. Op speeldag 1 (maandag 14 augustus) en 2 (woensdag 16 augustus) worden de poulewedstrijden gespeeld. Zaterdag 19 augustus zullen, rondom de finales op het veld, ook de FIFA-finales worden gespeeld op een groot scherm.

Schut: “Wil jij namens jouw club spelen? Meld je dan aan, alleen of samen met een ander lid van jouw vereniging. Let op: iedereen mag zich opgeven, mits je lid bent van een deelnemende vereniging van de Apeldoorn Cup én zelf niet één van deze dagen dient te voetballen op de Apeldoorn Cup. Aanmelden kan via onderstaande link. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt een voorronde gespeeld of wordt er een duo en een single aangewezen door de club. Zie de website www.we-sports.club/apeldoorn-ecup”