Stedendriehoek

Prikkel je zintuigen tijdens Zero Waste Zomer Week  

APELDOORN – Van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 juni houdt Stichting Zero Waste Apeldoorn voor de vierde keer de Zero Waste Week Apeldoorn. Dit keer helemaal in de sfeer van de zomer, met het thema ‘Prikkel je zintuigen!’

De Zero Waste Zomer Week is een inspirerende week vol (veel gratis) activiteiten voor jong en oud in de hele gemeente op het gebied van duurzaam, verspillingvrij en afvalvrij leven. De stichting wil in deze week iedereen laten zien hoe makkelijk, leuk en geldbesparend duurzame(re) keuzes zijn.
De week begint feestelijk op vrijdag 14 juni met het gratis toegankelijke Planty of Food Festival in het Westenenkerpark, en eindigt op donderdag 20 juni met onder andere een Zero Waste winkeltour in de binnenstad. Bekijk het hele programma op www.zwwap.nl.

Kleine stapjes, grote impact

Je vindt een gezonde leefomgeving belangrijk en wil daar zelf stapsgewijs aan bijdragen? Tijdens de vierde zomerse editie van de Zero Waste Week van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 juni ontdek je verspreid door de hele gemeente hoe makkelijk, goedkoop en leuk het is om te delen, ruilen, repareren, lokaal (tweedehands) te kopen en bijvoorbeeld je eigen verpakking mee te nemen als je boodschappen doet. Met kleine en betaalbare veranderingen in je dagelijkse keuzes, maak je al gauw een groot verschil en zet je heel makkelijk de eerste stappen richting een duurzame(re) leefstijl, met minder afval en minder verspilling. Laat je inspireren en informeren en bezoek de vele gratis activiteiten en workshops in de Zero Waste Zomer Week.

Verken de wereld om je heen

Tijdens de week is het thema Prikkel je zintuigen! Zet je zintuigen aan het werk en verken de wereld om je heen. Voel de zon op je huid, luister naar de geluiden van de natuur, ruik de frisse lucht, proef de smaken van het seizoen en zie de prachtige biodiversiteit en ecosystemen om ons heen. Geniet ervan en koester het. Zodat wij nu, en ook generaties na ons, in een gezonde omgeving kunnen leven.

De hele week duurzame activiteiten

Tijdens de Zero Waste Zomer Week kun je veelal gratis aan diverse leuke activiteiten meedoen. Zo is er het eerste plantaardige feel-good foodfestival in Apeldoorn. Er zijn wandel- en fietstochten door de natuur, een online webinar over heerlijk vakantie vieren met zo min mogelijk negatieve impact. Er is een kledingruilparty Summer Style, waar je gratis een ‘nieuwe’ zomeroutfit scoort. En ga met Vaderdag, zondag 16 juni, met het hele gezin op een SUP-board het kanaal op, of op onderzoek uit in slootjes. Verder zijn er de hele week workshops, demo’s en rondleidingen voor jong en oud. Doe je mee? Bekijk het volledige programma op www.zwwap.nl.

Stichting Zero Waste Apeldoorn stelt zich ten doel mensen te helpen in het dagelijks leven duurzame(re) keuzes te maken. Met name in de Zero Waste Zomer Week zoekt de stichting hiervoor samenwerking met veel Apeldoornse en regionale organisaties om samen het impactvolle programma gevuld te krijgen. (Foto: Peter Lous)