Stedendriehoek

Presentatie nieuwe cd JayVeeBand

APELDOORN – Jos W. Veldhuizen, de voormalige zanger van Flavium, heeft sinds enkele jaren een nieuwe band, de JayVeeBand. Zondag 26 maart presenteert het Apeldoornse muziekgezelschap zijn tweede cd No News, Good News vanaf 16.00 uur in Art Café Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17.

Veldhuizen (66) zit inmiddels alweer een kleine vijftig jaar in de muziek. Begonnen op zijn 15e als zanger van Maddox, was hij vervolgens vier jaar lang bij Teaser bandgenoot van Adje van den Berg, en vanaf zijn 30e zong hij bij Flavium. “Ik schrijf veel nummers en sommige bleven op de plank liggen. Dit vond ik zonde en ik besloot er zelf iets mee te gaan doen. In 2010 stelde ik daarom een band samen met oude bekenden en uit de bands waarmee ik gewerkt heb, met als resultaat de cd Power of Love.”
De bezetting van de JayVeeBand is anno 2017: Jos W. Veldhuizen – zang en gitaar, Kees Luijendijk – gitaar, Theo Wagemans – gitaar, Peter van Eijk – bas, Hemmy Fokkens – drums, Yvonne Dal en Dineke Huis in ’t Veld – harmony vocals, Robert Sühre – geluidsman. Nieuw binnen het gezelschap zijn de Jayvettes, Yvonne en Dineke. “Ik ken Jos al een tijdje”, vertelt Yvonne. “En ik heb hem eerlijk verteld dat ik op de eerste cd vrouwenstemmen miste. Vervolgens zijn Dineke en ik erbij gekomen en onze stemmen harmonieerden perfect met die van Jos.” De frontman van de JayVeeBand knikt: “En dat heeft geresulteerd in een fraai, rijk geluid.”
Zondag begint de groep met het spelen van enkele nieuwe nummers, waarna de officiële uitreiking van de cd plaatsvindt. “We hopen uiteraard op een leuke opkomst vanaf 16.00 uur. We willen er een mooi feestje van gaan maken.” (Foto: Wyfotografie)