Stedendriehoek

Praatgroep voor jongeren in rouw

APELDOORN – Rouw is een emotionele reis die voor iedereen anders is, maar voor jongeren die een ouder hebben verloren, kan deze reis bijzonder uitdagend en eenzaam zijn. Op alle scholen in Apeldoorn krijgen we te maken met jongeren die een vader of moeder verliezen of verloren zijn. Hoe kun je daarmee omgaan en waar is hulp te vinden. De EVE Foundation biedt in Apeldoorn een praatgroep voor jongeren van 14 tot 24 jaar aan. In januari 2024 start deze praatgroep in Apeldoorn en is bedoeld voor jongeren uit de hele regio.

Gedurende de zes maandelijkse bijeenkomsten staan de gevoelens en ervaringen van de jongeren centraal. Ze krijgen de kans om hun verdriet te uiten, herinneringen te delen en te leren hoe ze met hun verlies kunnen omgaan. Naast de gesprekken met elkaar zal in iedere bijeenkomst een activiteit plaatsvinden en gezamenlijk gegeten worden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Alle activiteiten worden gefinancierd uit giften en sponsoring. Uiteraard zijn sponsors altijd welkom en gewenst.

De rouwgroep wordt geleid door twee deskundige en empathische facilitators: Marie-Louise de Vries en Patricia Harmsen. Marie-Louise de Vries is docent en counselor, maar heeft ook persoonlijke ervaring met rouw, wat haar in staat stelt om een diepgaand begrip te hebben van de uitdagingen waarmee jongeren te maken krijgen na het verlies van een ouder. Patricia Harmsen, coach in rouw en verlies, deelt eveneens haar expertise en persoonlijke ervaring om de jongeren te begeleiden op hun reis naar herstel.

Op woensdag 22 november vindt een informatieavond plaats met als thema Jongeren en Rouw. Deze avond is bedoeld om ouders en verzorgers en andere geïnteresseerden inzicht te geven in hoe het rouwproces bij een jongere doorgaans werkt. Tijdens deze avond zullen meerdere sprekers aan het woord komen en is er gelegenheid tot vragen stellen. De informatieavond vindt plaats om 19.30 uur bij de Klup, Mariastraat 52-54  in Apeldoorn.

Als u meer wilt weten over de EVE Foundation en hun praatgroep voor jongeren in rouw, kunt u terecht op www.evefoundation.nl of contact opnemen met m.devries@veluwseonderwijsgroep.nl of patricia.harmsen@online.nl