Columns

VANDAAG INCLUSIEF

Laten we het in godsnaam niet meer hebben over die zeiksnor van Vandaag Inside en dat gejeremieer over die Fries. Wat een onbedaarlijk stukje kantine-gekrakeel.
Dag erop een prachtig stuk in de Stentor over Nana Scholten over haar stichting Inclusive Wave. De stichting vraagt aandacht voor racisme en diversiteit. Ze organiseerde een modeshow, dansclinic en nam voortouw bij de Black Lives Matter-demonstratie. Ze vertelt aan de krant dat ze enorm veel te maken heeft met discriminatie. Ze wordt in de gaten gehouden en mensen verwachten niet dat een dame uit Afrika mooie kleren heeft. ‘Je hoort arm te zijn’.
Volgens mij bewijst dat domme, arme doorzongelul van Derksen dat racisme aan de orde van de dag is. Laat staan de uitslag van de verkiezingen, maar als ik daarover begin houd ik nooit meer op en past de krant niet meer door de brievenbus. Volgens mij is elke vorm van verbinding zoeken, goed. En hoepel toch op met dat ‘wij’ en ‘zij’. Geldt ook voor dat gezeiksnor over ‘die westerlingen’ die naar het oosten trekken voor de goekopigheid of de groenigheid. Láát die gasten toch allemaal lekker, man. Zorg dat je je zaken op orde hebt, ga het gesprek aan, misschien heb je nog een beetje schik. Toen Scholten bij een BLM-evenement in Deventer was, is haar schuurtje afgebrand. Je schaamt je de knikkers uit de kop, man. Volgens mij matteren alle lives en zou het schelen als dat nog eens onderstreept wordt op primetime op de televisie. Nu zit zo een boomer starterspakket de boel aan elkaar te neulen, terwijl er in de Kamer gediscussieerd wordt of de publieke omroep nog wel centen moet vangen voor hun programma’s. Ik weet zo zoetjes aan niet meer in welke gekkigheid we met zijn allen terecht zijn gekomen, maar erg rooskleurig ziet het er niet uit. Maar hé: juffie Kruit zou juffie Kruit niet zijn als we de humor en positiviteit er wel van in blijven zien. Ik stel dus voor om Nana aan de tafel te schuiven bij VI. Die Friese Habtamu de Hoop er naast, Yvon Jaspers zodat de boeren niks te zaniken hebben en daarnaast Jan Slagter voor de bejaarden. Dat noemen we dan Vandaag Inclusief. Kijkcijferkanon!