Columns

SINTERKLAAS KAZOENTJE

Misschien moeten we in de nieuwe sportstatuten opnemen dat je elkaar niet plat op de bek pakt bij een overwinning. Is dat een idee?
Ik doel natuurlijk op dat getong van die Spaanse bondsvoorzitter. Of hoewel? Mondsvoorzitter past beter. Nu is Luis Rubiales voorlopig door de FIFA geschorst. Reden? Hij pakte na de gewonnen WK-finale voetbalinternational Jenni Hermoso strak op haar snuit. Twee handen om het gezicht en daar ging Lowietje.
Moeten we hier nog heel lang over bakkeleien? Het lijkt me toch allemaal niet zo ingewikkeld. Je kust iemand niet vol op de mond als je in functie bent. Probleem opgelost!
En als dat professionele gelebber wèl kan en mag, dan kan er meer. Het lijkt me zo schitterend als iedereen een euforisch moment zo zou vieren als de mondvoorzitter. Dat afgelopen zondag, toen Max de race in Verstappen aan Zee, ofwel Zandvoort won, Wim-Lex uit euforie hem trakteerde op een koninklijke knetterkus. Of dat de cassière blij is om je te zien en je over de boodschappenband heen trekt. Ajax kampioen? O nee, dat is wel heel vergezocht. Feyenoord kampioen, geeft de bondsvoorzitter de kerels allemaal een dikke smakkerd. Wat een geile boel zou dat worden!
Rubiales reageert dat hij niet peinst over opstappen. Verbaast niemand. Dit is dezelfde man die zichzelf bij overwinning bij het kruis greep.
Kennen we niet iemand in Spanje die deze geilneef een klein lesje kan leren? Iemand die, wanneer je zoet bent lekkers uitdeelt en wanneer je stout bent een tik met de roe van krijgt? Een wat oudere heer met genoeg overwicht om die bronstige Spanjaard een beetje in de hand te houden?
Dat Sinterklaas bij Rubiales langskomt en hem flink aanpakt. ‘Als jij niet oppast, Lowietje, ga jij in de zak mee naar Nederland!’
Rubiales zal bevend en bibberend zijn excuus maken. ‘Alstublieft! Niet naar Nederland, Sinterklaas, daar hebben ze het vrouwenvoetbal al best hoog zitten, toch?!’