Columns

HUMORHUWELIJK

De laatste column en cartoon van het jaar voor Nieuwsblad Stedendriehoek. Tsjonge, wat een geouwehoer. Vanaf de zomer zijn Edo, cartoonist en Rens, columnist aan elkaar gekoppeld en mochten we voor onze krant de krachten bundelen. Hatsa – gooi een eigenzinnige cartoonist met een guitsnuitige columnist in een hok en je moet maar afwachten of er een creatief huwelijk tot stand komt. Goddank delen we dezelfde humor en mochten we u vanaf juni lastigvallen met onze blik op het nieuws uit de Stedendriehoek en ver daarbuiten. Zo hebben we de e-bike afgefikt, Willem-Alexander opgesloten in de Kroondomeinen en Wilders, nog voor de verkiezingsuitslag, op de hak en prent genomen. Daarbij hebben we Sywert van der Lienden omgedoopt tot nieuwe ambassadeur voor condooms. Leek ons een geweldige stunt, aangezien het aantal SOA’s onder jongeren, vooral op vakantie, stijgt. O, O, Chersoa, dus. We hebben ondernemers en de gemeente Voorst op de hak genomen over het vluchtelingenpand en geklept over het corps. We bedachten de zogeheten Corps Curver, een sperma-emmer speciaal ontworpen voor de ballen uit het westen en lieten ons horen over de discriminatie van DUO, het instituut dat mensen met een buitenlandse achternaam bleek achter te stellen.
Deze samenwerking kan natuurlijk niet zonder een redactie die in ons gelooft, maar misschien nog wel belangrijker: zonder u als lezer. Een cartoon, woorden of een grap komen pas tot leven als de lezer het ontvangt. Zonder u bestaan wij dus eigenlijk niet. Lekker dan.
Dit is de laatste publicatie van 2023. Hopelijk ziet u heerlijke dagen tegemoet met lekker eten en heel veel alcohol. Dat is totaal niet politiek correct om in een column te vermelden, maar na een half jaar bent u al niet anders meer van ons gewend. We wensen u een spetterende jaarwisseling en een gezond, gelukkig maar bovenal humorvol 2024 toe. Wij gaan een borrel drinken en wat laatste pret in 2023 maken. Alles goeds,

 

 

 

 

 

Edo & Rens