Columns

GEEN (HOOGTE)PUNT

‘Ik zou ook graag klaar willen komen,’ zou maar zo een zinnetje kunnen zijn dat uw vrouw u in uw oor fluistert. Of dat u, als vrouwelijke lezer, dat in uw partners oor hijgt tijdens de wekelijkse geile glijerij. Hoe ik aan die wijsheid kom? Vorige week stond er in de krant dat je als vrouw prima na de seks kunt aangeven dat je óók graag klaar wil komen.
Nou, dat vind ik dus heel erg fijn om te lezen. Dat je dat aan kunt geven als vrouw. Ik heb bij het klaarkomlijstje meteen wat andere zaken opgesomd, je kunt maar beter van het moment gebruik maken. Ik wil ook graag dat de man in kwestie de afwas doet, de robotmaaier van een poetsbeurt voorziet en ik lust in de ochtend ook wel graag een croissantje. Ja, je kunt het beste duidelijk zijn.
Klaarkomen zorgt ervoor dat je een gelukshormoon aanmaakt, je minder stress ervaart en het geeft je immuunsysteem een boost. U kunt wel nagaan waarom juffie Kruit nooit ziek is, hè?
Ben zo blij met de tip dat je het gewoon duidelijk moet aangeven bij je partner. Vind het fijn dat me dat verteld is. Die koddige partners hebben dat natuurlijk ook helemaal niet door, dat een ander ook gewoon tot een hoogtepunt wil komen.
Als je heel stil bent, hoor je de sekscoaches zich op de knieën slaan van het lachen. Hier worden mensen voor betaald, om tegen vrouwen te zeggen dat ze tegen hun partner moeten zeggen dat zij ook graag klaar willen komen.
Volgens mij begint het allemaal met een beetje fatsoenlijke seksuele voorlichting. Er is zó weinig bekend bij zowel jonge- als ouwelui over een beetje techniek achter de frummelarij. Volgens mij begint het daarbij: goede voorlichting. Natuurlijk lukt klaarkomen minder goed als je er met je kop niet bij bent. Uiteraard is een beetje vooronderzoek bij jezelf belangrijk – maar dat geldt toch voor beide geslachten en geslachtsdelen? Dat die fluit er een beetje buiten loopt te bungelen en de clitoris zich alleen met een knopje laat zien, dat zegt toch niets? Volgens mij is het zaak dat je zelf eerst een paar keer Ontdek-je-plekje speelt, zodat je je partner een beetje door de seksuele rimboe kunt Googlemappen. Daar moet je geen punt, maar een hoogtepunt van maken!