Columns

FORUM IN ZUTFUN

Heeft u op 8 oktober al wat te doen? Dan gaat het dak er af in Zutphen. Daar wordt het eerste Forum Outside festival gegeven. Bedoelt juffie Kruit nou een festival van hèt grote Forum voor Democratie? Jazeker, mensen. Baudet en consorten komen naar het oosten om daar de allereerste Forumfuif op te tuigen. Als ik het internet moet geloven – en dat moet je al niet doen, volgens de politieke paljassen van FvD – komt er live muziek en entertainment. Prachtige collectie auto’s, culinaire hoogstandjes en een goed glas wijn. Dat laatste klonk mij dan weer als muziek in de oren. Als je hard snuffelt ruik je de gebakken lucht. Wat een heerlijke middag moet dat worden. Ik zie Uilen van Minerva en alle dames in een rok. Mochten een dagje uit, tussen het koken en schoonmaken door. Op het podium de grote lijder, ik bedoel leider, die het klootjesvolk enthousiast toebralt. Of ze ook hete aardappelen serveren? Thierry wel. Op een bedje van complottheorieën en een versgebakken lulkoek. Tijdens zijn speech zal hij orakelen over die dakloze kneuzen in Ter Apel en hoe de eauverheid die lui toch allemaal binnen heeft kunnen laten. De idioterie!
Er zullen liederen ten gehore gebracht worden en iedereen krijgt na afloop een goodie-emmer mee. De zogeheten corpscurver. De dames krijgen er eentje met ‘sperma-emmer’ erop en de heren eentje met ‘t-emmer’ erop. Die vrouwtjes moeten toch allemaal een beetje getemd worden, nietwaar?
In de goodie-emmers zitten voor de vrouw een paar schuursponsjes en wat afwasmiddel. Dat ontvet zo lekker, we willen wel alleen lekkere wijven in die keuken hebben staan hè, heren? Bij de kerels zit er een dikke sigaar en een flesje whisky in. Lekker paffen en preausten!
Ikke beetje research doen. Dat Forum Festival had eerst in het weekend van 9 en 10 september plaats moeten vinden, maar Baudet en consorten hadden de vergunning te laat aangevraagd. De bureaucratie! Gelukkig is nu de kogel door de villa en gaan de festiviteiten begin oktober gewoon door. Zutphen ligt dichtbij. Ik heb er zelfs wat kennissen wonen. Zal ik dan toch even…? Of kom ik niet binnen als vrouw met een baan, humor en een mening? Dat geëmmer!