Columns

EGOTRIP

De FIFA wil een wereldwijde boycot op ome Overmars. Een schorsing, een rode kaart, een jaar lang nergens aan de bak. Een zogeheten viezerikenvakantietje. Een penopauze.

Waarom is dat gekissepik alweer ontstaan? Nou, ik help u even herinneren: omdat de Epenaar in zijn tijd bij Ajax zijn piemel niet in de broek kon houden. Overmars stuurde zijn dickpic, of eigenlijk Marcpic naar hartenlust in de rondte – of je het als vrouw nou wilde zien of niet. Nog sneuer dan het voetbal van Ajax zelf. Het lijkt niet alleen in de broek maar ook in de lucht te hangen hier in het oosten, want Van Nieuwkerk had ook wat met pikken: hij had hem ofwel op iemand of hij gooide hem glamoureus op tafel.

En ik snap zo een Overmars. Als je als vent je de tyfus zit te vervelen en je tijdens het geld tellen wat kriebelarij in de onderbroek hebt, dan neem je daar een foto van. Je wilt choqueren, imponeren, indruk maken. Lullen, niet poetsen.

En dat moet juist de FIFA begrijpen. Een grotere malafide sportbond bestaat niet, die zou zo een Overmars erelid (heb je ‘m?) moeten maken. Hem op de schouders door de straten moeten hossen. Hem een vakantie aanbieden in plaats van een schorsing. De zogeheten egotrip. Voor deze ene keer mag Van Nieuwkerk ook mee, die kan er dan leuk verslag van uitbrengen op RTL. The Boys of Holland.

Met alle lullo’s op uitnodiging van de FIFA in het vliegtuig. Bestemming? Qatar. Daar klotsen niet de pegels maar de arbeiderslijken tegen de plinten. Daar mogen alle eikels lekker rondbanjeren in de gortdroge woestijn. ‘Ik hou meer van nattigheid,’ zal Overmars grappen en al hinnikend loopt het stel richting de kamelen. Daar wordt nog een dijenkletser over twee grote bulten gemaakt en dan knielen de dieren netjes. ‘Net als de vrouwtjes, zo zien we het graag,’ grinnikt Marc. Rubiales is voor dit gelegenheidsfuifje ook meegevlogen en wil elke alpaca en kameel van een goeie lebber voorzien. Eén vrouwtjeskameel was er niet van gediend en spuugt de Spanjaard in zijn gezicht. ‘Daar heb je de nattigheid,’ gieren de jongens. ‘Die voelden we even, maar dat waait altijd wel over.’