Columns

‘Dus je gaat weer over het niews en akkuwaliteiten schrijven?’

‘Dus je gaat weer over het niews en akkuwaliteiten schrijven?’ vraagt Heintje.
De dieren zitten gespannen in de kring. Het meisje moest ze wat vertellen. De verhaaltjes komen niet meer in de krant, althans niet meer die van hen. Allemaal vonden ze het jammer, de krant rook zo lekker naar papier. De rooie kater maakte er vaak een hoedje van.
‘Maar,’ vertelt het meisje, ‘als de mensen jullie avonturen willen blijven volgen, kunnen ze een mail sturen. Dan stuur ik de avonturen af en toe naar hen op. Om voor te lezen aan de kindjes of stiekem in bed te bestuderen.’
De rooie en zwarte kater, de zwarte koe -lief maar niet snugger-, de zwarte pony, de twee schapen en de egel krijgen natte oogjes.
‘Niet huilen!’ roept Heintje, ‘want dan moet ik ook!’ De dieren zwaaien. Dag, lieve lezer. Bedankt dat we voor u mochten bestaan. De krant gaat dicht.
Wilt u op de hoogte blijven van de avonturen van Heintje en zijn dierenvrienden? Stuur dan een e-mail naar mail@renskekruitbosch.nl.

NIEUW(S)
Daar ben ik weer! De wereld draait door en dus heeft dat de redactie en mijzelf doen besluiten om de actualiteiten weer bij de lurven te grijpen. Gedachtenspinsels, ginnegapjes.
Vorige week was een rampweek. Althans, voor Gordon. Die zat sipsnikkend op terugreis naar Nederland – in de steek gelaten door zijn jonge vriend met wie hij het huwelijksspeedbootje in zou stappen. Advocate Inez Weski, die de verdediging van Taghi onder haar hoede had, had ook geen fijn weekje en werd opgepakt in verband met criminele activiteiten en het schenden van geheimen. Ben ik dan de enige uit de klei getrokken boer die denkt dat deze vrouw in zaakjes verwikkeld is geraakt waar wij met onze wijsneuzen totaal geen weet van hebben? Geen enkel weldenkend (en -verdienend!) advocaat gaat toch vrijwillig dat risico lopen?
De enige die we nu nog kunnen horen grinniken is Sifan Hassan, die na diverse tegenslagen tijdens haar loop, de marathon in Londen wint. In het interview naderhand vertelt ze dat ze in de ochtend huilde van angst. De dappere atlete laat zien dat als je je angsten onder ogen durft te komen, je bergen kan verzetten. Ik hoop dat Weski haar grootste angsten nooit onder ogen hoeft te komen.