Columns

DIKPRIK

In Amerika kun je tegenwoordig voor een prikkie dun worden. Een letterlijke, dan. Gewicht verliezen was nog nooit zo makkelijk: diabetesmedicijn Ozempic wordt naar hartenlust geïnjecteerd om van die overtollige rollen af te komen. Niet gek dat het een rage in Hollywood is. De dikprik bevat semaglutide, dat lijkt op een lichaamseigen hormoon. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel en onderdrukt de eetlust.
Onder andere die lui van de Kardashians zijn er kilo’s mee afgevallen en ook andere beroemde dikkerdjes spoten zichzelf slank. Spoten, niet sporten! Inmiddels is het een dusdanige rage dat er een tekort is voor de werkelijke diabetici. De ironie.
De omstreden dikprik past perfect bij de huidige instelling van onze maatschappij: alles moet snel, makkelijk en we streven allemaal naar perfectie. Moeiteloos iets bereiken.
En dat is toch een fijne oplossing? Waarom je verdiepen in voeding, beweging en discipline als je het gewoon uit een injectienaaldje kan halen?
Zie voor me hoe dat in de toekomst gaat. Dat er mensen zijn die zowel hun kop vol laten pompen met stoffies om de kreukels uit de lakens te halen en één keer per week zo een hormoonspuit in hun bips jenzen om af te vallen. Inmiddels heeft de dokter vierkantjes op de billen gemarkeerd, want het gat waar de brazilian buttlift geïnjecteerd is, moet wel vrij blijven. Daarnaast de spuiten op de kop om het haar te transplanteren en vergeet de tattoonaaldjes niet! Daarnaast nog wat gaatjesmakerij om de huid te liften en de fillertjes moeten ook om de zoveel maanden worden opgevuld.
Vergeet inzet, goede voeding en een beetje lekker leven. Discipline is te koop. En daar heeft de farmaceutische industrie absolúút geen eigenbelang bij! Die fabrikanten produceren deze medicijnen echt niet voor eigen gewin. Ze doen dit allemaal voor ons, het klootjesvolk dat zo enorm gebaat is bij hormonen om je vet kwijt te raken. De famaceutische giganten willen hier heus geen winst op maken. Ze hebben écht de gevaren op lange termijn al doorgedacht. Ze willen enkel ons allemaal gelukkig en dun zien. Ze willen ons helpen! Dus maak je niet dik, koop lekker hun dikprik!