Columns

De hoofdstad van de Veluwe staat in bloei

Laatst was ik op weg naar een afspraak in de stad. Terwijl ik door het centrum liep, keek ik even omhoog en zag ik hoe de takken al een beetje begonnen te bloeien. Het was een klein stukje bewijs dat ik hier echt in de groene en royale hoofdstad van de Veluwe liep. Je vraagt je misschien af: bewijs? Ja, als je zegt dat je de groene en royale hoofdstad van de Veluwe bent, moet je dat ook bewijzen. Daarom zetten we bij Apeldoorn Partners niet alleen de stad op de kaart, maar ontwikkelen we ook allerlei initiatieven die het unieke karakter van Apeldoorn benadrukken.

Voordat je besluit in een stad te gaan wonen, werken of gewoon om een dagje uit te gaan, wil je toch weten wat er zo speciaal is aan de stad? Apeldoorn heeft meer groen dan andere steden. Je kunt hier zo op je fiets springen en het bos in gaan, of net als veel van mijn collega’s: lopend naar je werk. Ook ons koninklijk verleden en de ruime opzet van de stad maken Apeldoorn uniek.

We zetten dit letterlijk en figuurlijk in de etalage door middel van radiocommercials, bushokjesreclame, advertenties en social media. En àls mensen dan in Apeldoorn zijn, kunnen ze van al dat moois genieten. Zo hebben we onlangs een nieuwe wildspotfietsroute ontwikkeld. Deze route, gevuld met tips voor fietsverhuur, oplaadpunten en de gezelligste terrasjes, leidt je langs de mooiste plekken om de ‘big five’ van Apeldoorn en de Veluwe te spotten. En dat is niet alleen leuk voor bezoekers, maar ook voor mensen uit Apeldoorn om deze lente eens uit te proberen!

Claudi Groot Koerkamp

Directeur-bestuurder Apeldoorn Partners