Columns

CORPSCURVER

Zou ik te oud zijn om me aan te melden voor zo een gezellige seksclub in Amsterdam? Of ik de Wallen bedoel? Natuurlijk niet. Ik wil auditie doen bij het Amsterdamse dispuut Ares. Die ontgroeningsreisjes lijken me dolletjes om mee te maken. Zo doe je heel educatieve opdrachten.
‘Regel een vluchteling’ en ‘naai een emmer in een steeg’, waren onder andere de opgaven van eerstejaars tijdens de dispuutkennismaking in Boekarest. Met emmer wordt een vrouw bedoeld. Ik zie zeer lucratieve samenwerkingen met Curver voor me. Dat elke eerstejaars een sperma-emmer mee naar huis krijgt. De zogeheten corpscurver.
Die speurtochtraadsels zijn uitgelekt en kwamen meurend tevoorschijn in een onderzoek van de Groene Amsterdammer. En u verwacht het niet: ach, wee en spijtbetuigingen. Had nooit mogen gebeuren, we schamen ons de tyfus. Wat spel je ‘krokodillentranen’ in het Latijn?
Volgens mij moeten we die misogyne, mensonterende misère gewoon lekker omarmen. Waarom voeren we die uiterst decadente auditieopdrachtjes niet in het hele bedrijfsleven door? Dat, wanneer je bij één of andere hotemetotentoko aan de bak wil, je eerst met een schatkaart en opdrachten de stad in wordt gestuurd. Proberen een emmer te naaien in een steeg. In een paar weken staat Blokker weer op de kaart omdat de boomers het woord emmer te letterlijk namen. Stonden ze daar te hatseflatsen met een Curver in een zijstraat.
Overigens waren ze in Ter Apel heel erg blij met de opdracht ‘regel een vluchteling’. Die arme zielepoten zouden willen dat er iets voor hen geregeld werd. Ik stel voor om elke corpsbal letterlijk een vluchteling te laten regelen. Plek zat in de villa van papa en mama.
Het verbaast me dat er nog verontwaardigd wordt gereageerd op die wanpraktijken van die omhooggevallen eikels daar in het westen. Feit dat die gasten een populair kakkerclubje exclusief kunnen maken door die doorgedraaide idioterie, zegt niet zozeer iets over die veel te rijke corpskneuzen. Het zegt iets over diegene die zich aanmelden. De mensonterende praktijken die plaatsvinden in die ballententen zegt iets over een cultuur – maar zonder die extremen is de exclusiviteit en lol gauw van zo een kakkerclub af. We moeten stoppen met emmeren en deze gasten landelijk uitkotsen.