Columns

BANGERDLIJST

Het was de laatste tijd al veel te stil omtrent de ballenbakken van de corpsen in de studentensteden. Goddank was daar Utrecht waar de mannelijke corpscavia’s weer naar hartenlust hebben knutselen met een zogeheten bangalijst. Dit keer in PowerPoint-presentatie, je moet wel met je tijd mee gaan. De ballen hadden gegevens verzameld van de lekkerste wijven van de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging. Zo ouderwets als je de namen van de corpsen spelt, minstens zo prehistorisch is hun gedachtegoed. Want wat ben je een allerchristus achterhaalde puberproleet om zo een lijst op te stellen. Zo 2016! Naast de bangalijst is er ook een zogenaamde drakenlijst. Minstens zo wanstaltig: de lijst bevat foto’s en namen die volgens de ‘heeren’ niet door de uiterlijke commissie komen.
Het is krankjorum dat anno 2024 dit soort gedrag nog liefkozend goed wordt geaaid. Er volgen represailles voor die bange bangakneuzen, maar wat schiet je daar mee op? Het volgende jaar is er weer een nieuwe lichting verse kaksnuivers die maar wat graag staan te trappelen met hun net ingedaalde balletjes en vlak na hun eerste natte droom na drie goudgele rakkers zo een PowerPoint pikkenpresentatie in elkaar te flansen. Het gaat om cultuur, in dit geval een kutcultuur.
Maar goed, u kent me lieve lezer: ik ben de beroerdste niet. Ik heb er een oplossing voor. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Ik stel voor dat volgend studeerseizoen de dames met een bangerdlijst komen. Daar staan alle heren met foto, naam en toenaam op die belabberd presteerden op sociaal niveau of in bed. Want die lullen kunnen lullen, maar dat zegt niks over de prestaties tussen de lakens. Maar de lijst gaat verder. We fileren ze ook tot op het bot over hun sportprestaties en vernederen ze over hun familie. Elk huisje heeft zijn kruisje en hoe meer richting het Gooi, hoe harder de matrassen en zaken stinken. Dat alles sturen de meiden in PowerPoint naar die enge Yvonne Coldeweijer die er persoonlijk voor zorgt dat die stakkerkakkers nouja, nationaal te kakken worden gezet. Wat lijkt me dat onwaarschijnlijk heerlijk. Met de nadruk op heer.