Columns

AARDKLOOT(ZAK)

Mijn motto is: ‘mensen zijn gek en humor redt alles’ en dat eerste stelt zich prachtig tentoon op het wereldtoneel. Vorige week zag ik een filmpje van Baudet die in een hotel bij onze zuiderburen stond te krakelen dat Navalny niet door Poetje was vermoord, maar dat hij óók net gevaccineerd was. Pfizer was misschien wel de oorzaak! Het is gewoon knap hoe die malloot de tragische dood van een held nog om kan draaien tot zijn kneuzencomplot. Wat een mafjas.

Dan te bedenken dat ’s lands geheugenprobleempje Rutte de baas van de NAVO moet gaan worden en Wilders ondertussen gezellige tweetjes de ether in slingert. Kleine memo vanuit Amerika dat Trump, u weet wel – die oempaloempa met waaitoupet op en bord voor zijn kop, die Nikki Haley in diverse staten hard voorbij fietst. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand met zo een reputatie, zoveel rechtszaken en vrouwenfrummelgedoe aan zijn kont heeft hangen, gewoon doodleuk voor het presidentschap kan gaan? Als je hier in Nederland een lippenstippie bij de Kruidvat jat, heb je al een vinkje achter je naam, maar hoe zit dat met de grootste lijders, ik bedoel leiders van de wereld? Ik denk een stukje verder. Paar jaartjes. Ik zie Trump lachend op een Babboebakfiets  voorbij tokkelen. Goed oppassen, want het zijn tegenwoordig meer krakfietsen. In zijn bak Wilders, premier van Nederland. Naast hem fietst Poetin, die tokkelt met Baudet in het kinderzitje in de rondte. Dat spulletje moet dan de wereld een beetje mooier maken en aansturen. Het is om je kapot te schamen, lachen en huilen tegelijk. Het gaat geweldig met de aardkloot(zakken).
Abortus staat wereldwijd onder druk, in de staat Alabama wordt IVF verboden. De reden? Als de plaatsing van een ingevroren embryo mislukt, wordt dat beschouwd als een levend kind. Een behandelaar is dan dus verantwoordelijk voor de dood van een baby. Het toeval wil dat Trump de rechters van het hooggerechtshof heeft benoemd.
Het is een raar potje met vreten, zo. Werden mensen met een krakkemikkig productiefoutje maar teruggefloten, net als de Babboebakfiets. En daarbij: wie zijn er gekker: de grote leiders of de mensen die op deze mannen stemmen en ze in het zadel hijsen? Wie zit bij wie in de bak?