Stedendriehoek

Polo-spektakel krijgt een ‘amazing’ winnaar

APELDOORN – Het tweedaagse evenement Royal Polo at the Palace bij Paleis Het Loo in Apeldoorn is afgelopen weekeinde wederom een succes gebleken. De organisatie is bijzonder tevreden met de editie van 2018, de tweede uitgave van het polo-spektakel.

Namens de organisatie sprak Albert Hakkers van ‘genoeg bezoekers, stijlvol geklede combinaties en spannende wedstrijden’. “Wij schatten dat er zaterdag 400 toeschouwers waren en zondag 600. Dat wil zeggen: het publiek dat losse kaarten heeft gekocht. Ik denk dat dit het begin is van een langlopende traditie. Volgend jaar augustus gaan we dit weer doen bij Paleis Het Loo.’
Gert-Jan Haandrikman, eveneens belast met de organisatie van het evenement, knikt: “In de VIP-tent hadden we over twee dagen rond de 800 gasten. Daar zijn we ook enorm blij mee.” Zaterdag regende het nog even behoorlijk, maar daar had het polo-spektakel niet onder te lijden, vertelt Haandrikman: “Tijdens de wedstrijden bleef het die dag mooi droog en dat was het belangrijkste. En zondag hebben we stralend weer gehad!”
Het winnende team, dat daarmee beslag legde op de prestigieuze King’s Cup, was de ploeg die de naam droeg van sponsor Amazing. (Fotografie: Steven van der Geest/www.sgeos-earth.com)